11. lokakuuta 2016

Thornbridge-tasting Captain Corvuksessa 5.10.2016

Ison Omenan uudessa laajennusosassa sijaitseva The Gallows Birdin pikkuveli Captain Corvus järjesti tastingin, jonka aiheena olivat Thornbridge-panimon oluet. 15 €:n hintaan sai maistella kuutta olutta ja kuulla panimon historiasta.American wheat ale Brouwerij’t IJ on tehty yhteistyössä saman nimisen hollantilaisen panimon kanssa. Väriltään olut oli kullankeltainen ja muistutti lageria. Tuoksussa oli sitrusta, greippiä ja vehnää ja maku myötäili tuoksua. Jälkimaku oli katkera.

Eldon (imperial stout) oli väriltään hyvin tumma, lähes musta. Tuoksussa oli tummaa suklaata, kahvia ja vaniljaa. Maussa oli kahvia ja viikunaa. Tämä on ainoa tastingin oluista, joka on Alkon valikoimassa.

Love Among the Ruins oli väriltään kuparinruskea. Sen tuoksussa oli piparkakkua ja kirsikkaa. Maku oli hapan ja kirsikkainen ja toi mieleen vedellä laimennetun Chiantin.

Serpent oli sameaa ja keltaista. Olut on valmistettu siiderin villihiivalla ja tuoksu muistuttikin sitruksista omenasiideriä. Maku oli kuiva ja omenainen, mukana oli myös vähän vehnäisyyttä.

Persikalla maustettu Melba oli väriltään kullankeltainen. Tämä oli maistetuista oluista omituisin. Tuoksu toi mieleen persikanhajuisen nestesaippuan. Maku oli vetinen ja muistutti laimeaa persikkamehua.

Kipling oli South Pacific pale ale -tyylinen olut. Tuoksussa oli sitrusta, trooppista hedelmää ja ruohoa. Maku oli hedelmäinen, hieman sitruksinen ja siinä oli myös appelsiinia.Vasemmalta oikealle: Kipling, Eldon ja Serpent

Tastingin paras olut oli Eldon, vähiten pidin Melbasta. Vaikka Serpent oli mielenkiintoinen, se muistutti liikaa siideriä omaan makuuni. Toivottavasti Corvuksessa järjestetään jatkossakin tastingejä. Paikka oli muuten mukava, mutta ostoskeskuksen kovaääniset kuulutukset häiritsivät välillä esittelyn seuraamista.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti