26. marraskuuta 2016

Maku Brewing Amorphis Lager From The Thousand Lakes

Amorphis sai jo toisen oman oluensa. Ensimmäinen olut oli koemielessä tehty Amorphis Pale Ale eli käytännössä muutaman tuhannen pullon erä Maku Brewingin pale alea uudella etiketillä. Uusi Amorphis Lager from the Thousand Lakes (4,6 %) on kehitetty yhdessä bändin kanssa, tarkoituksena tehdä kevyttä ja mukavaa olutta. Lager lanseerattiin The Riffissä torstaina 24.11.2016.
Varsinkin melodisemman Amorphiksen tuotannon ja oluen ystävinä saavuimme tietenkin paikalle kiinnostuneina. Kuten Tuopillinen jo ehti todeta, bändien nimillä markkinoitavia oluita on kärjistäen sanottuna kahdenlaisia: toiset on tehty yhteistyössä yhtyeen kanssa, toisiin on vain vaihdettu etiketti (ja todennäköisesti lätkäisty hintaan hieman bändilisää). Nyt tarjolla oli ilahduttavasti yhteistyön tulos.

Amorphis Lager from the Thousand Lakes on väriltään vaalea ja hieman samea, koska sitä ei ole suodatettu. Tuoksu on maltainen ja hedelmäinen, mukana on aavistus sitrusta. Maku on raikas, hedelmäinen ja maltainen. Mukana on myös vähän appelsiinia ja rosmariinia. Katkeruutta ei ole kovinkaan paljon, lähinnä kohtalaisesti. Kyllähän tämä poikkeaa edukseen muista maitokauppavahvuisista lagereista. Se sopii juotavaksi saunan jälkeen tai terassilla eikä kaipaa ruokaa seurakseen.

Varsin maukas lager siis (jopa Marjutin mielestä - ja se on jo iso kohteliaisuus), joka sopi nautittavaksi myös akustisen neljän biisin keikan aikana. Amorphis toimii loistavasti akustisena ja humppaversio House of Sleepistä oli mahtava! (Allaoleva versio YouTubesta kaiveltu.)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti