2. marraskuuta 2016

Swannay Breweryn uutuudetMitkä oluet?
Orkneyn saarilta Skotlannista kotoisin olevasta Swannay Brewerystä on tullut kolme uutuusolutta päivittäistavarakauppoihin. Panimo perustettiin vuonna 2005 nimellä Highland Brewing Company ja se muutti nimensä Swannay Breweryksi vuonna 2015. Sain oluista näytteet arvioitaviksi Servaalilta.

Swannay Island Hopping 
Oluttyyppi: blond ale
Alkoholia: 3,9 %
Katkeruus: 42 EBU

Swannay Scapa Special
Oluttyyppi: pale ale
Alkoholia: 4,4 %
Katkeruus: 44 EBU

Swannay Pale Ale
Oluttyyppi: pale ale
Alkoholia: 4,7 %
Katkeruus: 68 EBU

Minkä kanssa nautittu?
Savulohi- ja metwurstileipien sekä juustokakun

Mitä valmistaja lupaa?
Swannay Pale Ale on amerikkalaisilla Citra- ja Simcoe-lajikkeilla humaloitu pale ale. Olut on kunnianosoitus Amerikan länsirannikon trooppisen humalaisille esikuvilleen.  Island Hopping -oluella on kevyestä alkoholipitoisuudestaan huolimatta upea mallasrunko. Scapa Special on klassinen britti-pale ale, jonka valmistuksessa on käytetty kolmea eri mallasta ja viittä eri humalalajiketta.

Kommentit

Tällä kertaa en arvioinut oluita yksin, mukana oli myös toinen olutharrastaja.

Island Hopping on väriltään kullankeltainen, vaaleaa vaahtoa muodostuu jonkin verran. Tuoksu on mieto, siinä on sitrusta, havua ja appelsiinia. Maku on sitruksinen ja maltainen, mukana on myös keksiä. Olut on kevyt ja raikas, sopisi paremmin kesään kuin pimenevään syksyyn. Alhaisen alkoholimäärän ansiosta tämä sopii juotavaksi vaikka futismatsia katsoessa. Olut sopi hyvin savulohen kanssa. Arvosanaksi annoimme +.Scapa Special on väriltään meripihkainen, vaaleaa vaahtoa muodostuu kaadettaessa vähän. Tuoksussa on sitrusta, hedelmäisyyttä, toffeeta ja aavistus taatelia. Maku on kohtuullisen katkera, greippinen, karamellinen ja maltainen. Sopi hyvin makean juustokakun kanssa, mutta ei mikään kovin erikoinen olut. Arvosanaksi jäi vain 0.

Pale Ale muistuttaa ulkonäöltään Scapa Specialia. Olut tuoksui heti avaamisen jälkeen märälle villalle, mutta jonkin ajan kuluttua tuoksuun tuli greippiä, rusinaa ja keksiä. Maku on katkeran sitruksinen ja greippinen, jälkimaussa on hedelmäisyyttä, voita, ruisleipää ja aavistus paahteisuutta. Oluessa on runkoa, joka saa sen maistumaan alkoholimääräänsä vahvemmalta. Ruoaksi tälle sopisi grillattu makkara tai muu rasvainen ruoka. Tämä oli maistelluista oluista paras, arvosanaksi annoimme ++.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti