Barth Fructus Riesling 2015

Näytepullo / Norex Selected Brands


Mikä viini?
Barth Fructus Riesling 2015 (Rheingau, Saksa; 100 % Riesling; 13,90 €)

Minkä kanssa nautittu?
Paistettu inkiväärikana ja nuudelit

Mitä etiketti lupaa? 
VDP-viiniä

Mitä rypäle lupaa?
Riesling: omenaa, persikkaa, jalohomeen mineraalintäyteistä tai hunajaista vivahdetta, petrolia, kukkaisuutta, hapokkuutta

Viini muualla 
Wein- und Sektgut Barth
Norex Selected Brands

Kommentit

M: Viinin tuoksu on sitruksisen kirpeä ja makeahko ja muistuttaa tulee lemon curd -sitruunatahnaa. Sitruksisen kirpeyden lisäksi tuoksussa on trooppista hedelmää, kypsää persikkaa, omenaa ja päärynää, ja jossain taustalla häivähdys petroolia. Viinin maku on puolimakea (sokeria 26,3 g/l) ja sitruksinen, trooppiset hedelmät ja persikka tuntuvat hieman sitruksen jälkeen. Jälkimaussa on sitrusta ja mineraalisuutta. Viini on tasapainoinen kokonaisuus, sopivan pirteä hapokkuus tasapainottaa makeutta hyvin. Mausteisen inkiväärikanan kanssa viini sopii hyvin ja leikkaa ruoassa olevan chilin tulisuutta. (Viini olisi sopinut varmasti jouluruokienkin kanssa, mutta niiden jälkeen teki mieli jotain muuta.) Mainio Riesling, arvosana +.

J: Viini on väriltään kirkas vaalea sitruuna. Tuoksussa on limeä, päärynää ja trooppista hedelmää. Maku on makea, siinä on trooppista hedelmää, päärynää ja mangoa. Jälkimaku on kohtuullisen hapokas ja sitruksinen. Mausteisen ruoan kanssa viini oli oiva valinta ja se pärjäsi hyvin inkiväärin ja chilin yhdistelmälle. Viini ei välttämättä vaadi mitään ruokaa seurakseen, se menisi seurustelujuomana. Maukas Riesling, arvosana +.


Paistettu inkiväärikana


500 g broilerin fileetä suikaleina
1/2 tl sokeria
2 rkl soijaa
1 rkl seesamiöljyä
2 valkosipulinkynttä puristettuna
1 sipuli silputtuna
3 rkl vettä tai kanalientä
50 g inkivääriä suikaleina
1 chili pilkottuna
2 kevätsipulin vartta
korianteria

Marinoi broilerisuikaleita noin 20-30 minuuttia soijan, sokerin ja seesamiöljyn sekoituksessa. Ruskista valkosipulimurskaa ja sipulia pannulla, lisää broileri ja vesi tai kanaliemi. Paista, kunnes broileri on kypsää. Lisää joukkoon inkivääri ja chili, paista muutama minuutti ja lisää lopuksi kevätsipuli ja korianteri. Tarjoile nuudelien kanssa.