12. joulukuuta 2016

Chocolate in a Bottle -suklaakuohuviini

Näytepullo / Servaali


Glöetin testannut seurueemme tutustui myös Chocolate in a Bottle -suklaaskumppaan (22,90 €). Meille viini oli jo tuttu viime vuoden Viini, ruoka ja hyvä elämä -messuilta, mutta kahdelle muulle se oli uusi tuttavuus.

Chocolate in a Bottle on ranskalaisen kuohuviinin ja belgialaisen suklaan yhdistelmä. Sen valmistuksessa on käytetty kaakaota ja hasselpähkinää suklaaesanssin sijaan - ja sen huomaa jo viinin voimakkaan pähkinäsuklaisesta tuoksusta. Suklaan ja pähkinän lisäksi tuoksussa on aavistus mokkaa ja kaiken kaikkiaan vaikutelma on erittäin wienernougatmainen.

Wienernougatmaisuus hallitsee myös viinin maussa. Pirskahteleva maku on kuitenkin lempeämpi kuin tuoksu, mutta silti hyvin pähkinäsuklainen. Kepeä hapokkuus tasapainottaa sokerin määrää (Alkon mukaan 65 g/l, valmistajan sivujen mukaan 50 g/l).

Sekä suolaisten että makeiden pikkunaposteltavien kanssa viini sopi hyvin. Suolaisten naposteltavien kanssa enin makea suklaisuus katosi ja viini maistui lähinnä lempeän hedelmäiseltä. Se ei hätkähtänyt homejuustojen suolaisuutta eikä brownieista, viikunahillosta ja kermavaahdosta tehdyn pappilan hätävaran makeutta.

Tämä nestemäinen kuohuva suklaa toimii seurueen mielestä parhaiten pieninä annoksina ja jälkiruokien kanssa. Pullo kannattaakin jakaa hyvässä seurassa ja nauttia vaikkapa vaniljajäätelön ja suklaafondantin seurana.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti