29. joulukuuta 2016

Hardys Crest Sparkling Chardonnay Pinot Noir Brut


Mikä viini?
Hardys Crest Sparkling Chardonnay Pinot Noir Brut (Australia; Chardonnay, Pinot Noir; 12,49 €. Näytepullo Solera Finlandilta.)

Minkä kanssa nautittu?
Lohiceviche taatelileivällä

Mitä etiketti lupaa? 
Kermainen rakenne, trooppista hedelmää, raikas jälkimaku

Mitä rypäle lupaa?
Chardonnay: omenaa, sitrusta, melonia, ananasta, trooppisia hedelmiä, pähkinää; viileissä olosuhteissa raikas, hedelmäinen, hapan ja mineraalinen, lämpimissä hedelmäinen, mausteinen, toffeinen, vaniljainen, savuinen, öljymäisen pyöreä; tuo samppanjaan kepeyttä ja eleganssia
Pinot Noir: kirsikkaa, raparperia ja herukkaa, kukkaista hedelmäisyyttä, vähän happoja ja tanniineja; nuorena mansikkaa ja vadelmaa sekä ruusua, orvokkia ja minttua, kypsytyksen myötä mausteita, paahtoleipää, vaniljaa sekä nahkaa; tuo samppanjaan ryhtiä ja rakennetta

Viini muualla 
Hardys

Muuta
Maistoimme tätä viiniä jo aiemmin Hardys viini- ja kriketti-illassa

Kommentit

M: Viinin tuoksu on hedelmäinen, hapokas ja omenainen. Sen mousse on mukavan kermainen, maku kuiva ja tuoksun mukaisesti sitruksisen hapokas ja hedelmäinen. Siitä maistaa sekä omenaa että trooppista hedelmää. Rasvaisen lohen kanssa viini toimi hyvin eikä riidellyt ihmeemmin sipulinkaan kanssa. Jälkimaku on makeahko ja muistuttaa lemon curdia. Viini on myös niin mukavan kepeä, että se maistuu sellaisenaankin. Se sopisi esimerkiksi uudenvuoden juhliin alkumaljaksi tai yleisskumpaksi ja lohtujuomaksi kesää odotellessa. Pitää myös mainita, että kuohuviinin kuplat ovat ihailtavan runsaat ja kestävät. Tykkäsin viimeksi, tykkäsin nytkin ja voisin ostaa tätä cavan sijaan, joten arvosanaksi tulee +.

J: Tuoksussa on paahteisuutta, limeä, päärynää ja trooppista hedelmää. Maku on hapokas ja paahteinen. Makeahkossa jälkimaussa on trooppista hedelmää ja limeä. Lämpeneminen lisäsi sekä tuoksuun että makuun trooppista hedelmää. Cevichen kanssa viini toimi hyvin, tosin chili teki viinin mausta hapokkaamman. Viini ei välttämättä kaipaa ruokaa, se menee myös sellaisenaan seurustelujuomana tai aperitiivina. Arvosanaksi annan +.


Lohicevichen paluu


250 g lohta
1 pieni tai 1/2 isoa punasipulia
2 avokadoa
1/2 ruukkua korianteria
1 lime
suolaa, pippuria, chiliä

Pilko lohi, punasipuli, avokado ja korianteri. Purista limen mehu ja sekoita ainekset sen kanssa. Mausta suolalla, pippurilla ja chilillä. Anna tekeytyä noin 15 minuuttia jääkaapissa.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti