-->

8. joulukuuta 2016

Joululahjavinkkejä from Down Under

Vuonna 1940 nuori espanjalainen mies, Alfredo Nugan, muutti Australiaan aloittamaan uuden elämän. Hän perusti yrityksen, joka aloitti pakkaamalla hedelmiä ja vihanneksia. Ajan myötä yritys laajeni ja siirtyi kolmannen sukupolven myötä myös viinialalle. Nykyisin Nugan Estate tuottaa tilaviinejä yhteensä 590 hehtaarin alueella Riverinassa, King Valleyssa ja McLaren Valessa ja on Australian 20 suurimman viinintuottajan joukossa.

Tässä kaksi joululahjavinkkiä:

Nugan Estate Alfredo Dried Grape Shiraz (19,98 €)
Tätä "aussi-Amaronea" tehdessä on rypäleet kuivattu appassimento-tekniikan tapaan ennen puristamista, jotta viinin mausta saadaan intensiivisempi - ja kyllähän tämä hyvin amaronemainen tumma ja täyteläinen viini onkin. Maussa on kypsiä, tummia ja makeita marjoja, kirsikkaa ja luumua sekä aavistus tummaa suklaata. Viinin tanniinit ovat pehmeät. Jos Amaronet ovat liian jyrkkiä tai tuntuu siltä, että vaihtelu voisi virkistää, tämä viini on niitä pehmeämpi vaihtoehto.

Nugan Estate Alfredo Second Pass Shiraz (14,90 €)
Tämä viini taas on jatkumo edelliselle eli australialainen versio ripassosta. Sen teossa on hyödynnetty edellisen viinin teosta jäänyt kuorimassa/mäski, jolla saadaan viiniin amarone... driedgrapeshirazmaisia ominaisuuksia. Viini on edellistä kuivempi ja mausteisempi, mutta täyteläinen, vaniljainen, kypsän marjainen ja kirsikkainen. Sen tanniinit ovat jo pippuriset, mutta silti pehmeät. Ripassojen tapaan tämäkin viini sopisi talvisten lihapatojen ja muiden maukkaiden liharuokien tai kovien juustojen kanssa.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti