2. joulukuuta 2016

Viskitasting Teerenpelissä 29.11.2016

Teerenpelissä järjestettiin tasting, jonka teemana olivat turveviskit. Vetäjänä oli tuttuun tapaan Jarkko Nikkanen. Hinta oli tällä kertaa 15 €.


Ennakkotietojen mukaan tastingissa piti olla neljä viskiä, mutta mukana oli bonusviski Teacher's Highland Cream (26,90 € Alkossa), jolla tasting aloitettiin. Kyseessä on sekoiteviski, jossa on yli kolmannes Ardmoren mallasviskiä. Vaikka mallasviskejä pidetään yleisesti parempina, yli 90 % viskeistä on sekoiteviskejä. Teacher'sin tuoksussa jyväviskin alkoholisuus tuntui vaniljan ja hunajan seasta. Maku oli vaniljainen, jälkimaussa oli pippuria ja vähän savua. Viskillä on hyvä hinta-laatusuhde, vaikkei se kovin erikoinen olekaan.

Toinen viski oli The Ardmore Legacy Single Malt (39,90 € Alkossa). 80 % viskiin käytetystä mallasviskistä on kuivattu turvetta polttamalla. Hedelmäisessä tuoksussa oli vihreää omenaa, vaniljaa, kirsikkaa ja vähän savua. Maku muistutti tuoksua, mutta mukana oli myös aprikoosia ja sitrusta. Viskin tarkkaa ikää ei ole kerrottu, mutta se on hieman alle 10 vuotta.

Kolmas viski Connemara Peated Single Malt (42,90 € Alkossa) on harvinaisuus, sillä se on ainoa turpeella kuivattu irkkuviski. Tuoksussa oli pähkinää, hunajaa ja kumia. Maussa oli maltaisuutta ja hieman toffeisuutta. Jälkimaussa oli lisäksi lakritsaa.Neljäs viski oli Bowmore Darkest 15 Year Old Single Malt (71,90 € Alkossa). Tuoksussa oli tervaa, kahvia, hunajaa ja mustaherukkaa. Hieman sherrymäinen maku toi mieleen Tervaleijona-pastillit. Maussa oli myös omenahilloista makeutta. Jälkimaku oli makean toffeinen, pippurinen ja tanniininen. Tämä oli oma suosikkini.

Viimeinen viski oli Laphroaig Triple Wood Single Malt (66,90 € Alkossa), joka oli mukana jo kesäkuun Laphroiag-tastingissa. Tällä kertaa tuoksussa ja maussa erottui myös merisuolamaista jodia, joten olisikohan kyseessä ollut eri pullote? Viskin tarkkaa ikää ei kerrota, mutta se on 10 vuoden paikkeilla. Mielenkiintoinen maistelusessio jälleen kerran.

Seuraava Teerenpelin viskitasting onkin jo 7.12. Teerenpelin sivuilla asiasta ei tosin ole vielä mainintaa.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti