-->

18. tammikuuta 2017

Fat Lizard -tasting Captain Corvuksessa 11.1.2017


Iso Omenan Captain Corvuksessa järjestettiin 11.1. Fat Lizard -panimon tasting. Panimon oluita on tällä hetkellä saatavilla laajemmin vain pääkaupunkiseudun ravintoloissa, Alkon valikoimassa on ainoastaan Fat Lizard Je Suis Saison, mutta muita Fat Lizardin oluita on tarkoitus tulla tarjolle tämän vuoden aikana tölkeissä. Muitakin muutoksia on tulossa: panimo on muuttamassa isompiin tiloihin Otaniemeen.
Vasemmalta oikealle: Ankle Slapper Surf Ale, Conan Juice IPA, 51 Roadkill IPA


Ensimmäinen olut oli Helsinki Surf Shopin kanssa ideoitu Ankle Slapper Surf Ale (5.2%), tyyliltään American Pale Ale. Tuoksussa oli sitrusta, persikkaa ja passiohedelmää. Kevyehkö maku myötäili tuoksua ja jälkimaku oli vähän katkera.

Toisena oluena maisteltiin Conan Juice IPA:a (6.5%), joka on vermontilaistyylinen vaalea IPA. Kyseinen oluttyyli on aromeiltaan tavallista IPA:a pehmeämpi ja mehukkaampi. Tuoksussa oli sitrusta, appelsiinia ja banaania. Maku myötäili tälläkin kertaa tuoksua, mutta mukana oli myös vähän marmeladia.

Kolmas olut oli 51 Roadkill IPA (6.5%), joka on saanut nimensä Länsiväylästä. Tieraatoa ei aromeista kuitenkaan löytynyt. Tuoksussa oli greippiä, trooppista hedelmää ja karamellisuutta, maku puolestaan oli appelsiininen, greippinen ja katkera. Jälkimaku jatkoi greippistä linjaa. IPA/APA-kolmikosta tämä viimeinen oli eniten omaan makuuni.
Vasemmalta oikealle: Blacktop Porter, Black Sand Beach IPA, Raspy Mary Double IPATastingin toinen puolisko aloitettiin Blacktop Porterilla (6.3%). Tuoksussa oli kahvia, tummaa suklaata ja taatelia. Maku oli kahvinen, paahteinen ja taatelinen. Jälkimaussa oli karamellisuutta ja kahvia. Tämä oli suosikkini tastingin oluista.

Seuraava olut oli Black Sand Beach IPA (7,1%), joka on tehty yhteistyössä Borg Brugghúsin kanssa. Kyseessä taisi olla ensimmäinen maistamani musta IPA. Tuoksussa oli sitruksen ja greipin lisäksi hieman paahteisuutta. Maussa oli niiden lisäksi myös vähän karamellisuutta. Jälkimaku oli paahteinen. Ipamainen katkeruus yhdistettynä paahteisuuteen oli hieman outo, mutta ei huono yhdistelmä.

Viimeinen olut oli Raspy Mary Double IPA (8,0%), jonka valmistuksessa on käytetty vadelmapyreetä. Kokonaiset marjat eivät kuulemma sopi oluentekoon siemenien vuoksi. Tuoksu oli greippisen ipainen, mukana oli myös vadelmaa. Maku myötäili tuoksua, jälkimaussa oli lähinnä greippiä. Vadelma maistui yllättävän vähän.

Hyviä oluita oli tälläkin kertaa tarjolla, toivottavasti joitakin näistä saa jatkossa myös tölkeissä.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti