-->

30. maaliskuuta 2017

Atlantis Albariño 2015

Näytepullo / Norex Selected Brands


Mikä viini?
Atlantis Albariño 2015 (DO Rias Baixas, Espanja; 100 % Albariño; 14,98 €)

Minkä kanssa nautittu?
Uuniperuna savusiikatäytteellä

Mitä etiketti lupaa? 
Hedelmäisyyden ja hapokkuuden tasapainoa

Mitä rypäle lupaa?
Albariño: aromaattisia viinejä, aprikoosia, persikkaa, sitrusta, omenaa, banaania, mantelia, hapokkuutta ja mineraalisuutta, meren lähellä kasvaneissa rypäleissä usein suolaisuutta

Viini muualla 
Vintae
Norex

Kommentit 

M: Viinin tuoksu on öljyinen, sitruksinen ja trooppisen hedelmäinen, siinä on ananasta ja kypsää omenaa ja hieman mausteisuutta. Viinin suutuntuma on täyteläisehkö ja öljyinen, maku on tuoksua mukailevasti hapokas, sitruksinen ja trooppisen hedelmäinen, omenainen ja persikkainen. Pitkässä jälkimaussa on kypsää hedelmää, sitrusta, mausteita ja pientä pippurisuutta. Viini sopii hyvin ruokajuomaksi, sen hapokkuus ja hedelmäisyys ovat mukavasti tasapainossa ja komppaavat hyvin savukalaa ja lisukkeena olevaa salaattia. Muutenkin viini on varsin mukava nyt keväällä, kun ilmat alkavat lämmetä ja tekee mieli vaihtaa punaviineistä valkoviineihin, mutta ne kaikkein kepeimmät valkoviinit eivät vielä maistu. Arvosanaksi viini saa +.

J: Viini on väriltään kirkas, vaalea sitruuna. Tuoksussa on trooppista hedelmää, sitrusta, mineraalisuutta ja ananasta. Maku on täyteläinen, hieman öljyinen, sitruksinen, trooppisen hedelmäinen, mangoinen ja kypsän omenainen. Happoja on jonkin verran. Sitruksinen jälkimaku kestää melko kauan. Rasvaisen kalaruoan kanssa viini sopi hyvin ja se voisi sopia myös äyriäisten ja aasialaisen ruoan kanssa. Oikein hyvä ja monitahoinen viini, arvosanaksi annan +.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti