2. maaliskuuta 2017

Pohjoismaisten oluiden tasting Harakanpesässä 20.2.2017

Ravintola Harakanpesässä järjestettiin 20.2. oluttasting, jonka teemana olivat pohjoismaiset oluet. Tastingin veti Uniq Drinks Finlandin Andreas Czarnecki. Tastingin hinta oli 25 € ja sillä sai oluiden lisäksi maistelulautasen, jossa oli juomien seuraksi sopivaa naposteltavaa. Seuraavassa Jussin raportti:


Maisteltavat oluet olivat kolmesta panimosta: ruotsalaisesta Gotland Bryggeristä, tanskalaisesta Munkebo Mikrobrygistä ja islantilaisesta Borg Brugghúsista.


Kolme ensimmäistä olutta olivat ale-tyylisiä. Ensimmäinen olut, Sleepy Bulldog Pale Ale (4,8 %, 40 EBU) on Ruotsin myydyin ale. Sen tuoksussa oli havua, katajaa ja sitrusta. Maku oli greippinen, yrttinen, vähän karamellinen ja kevyen katkera. Saman panimon Sitting Bulldog IPA (6,4 %, 55 EBU)oli tuoksultaan greippinen ja karamellinen. Sen maussa oli appelsiinia, hedelmäisyyttä ja vähän greippiä. Jälkimaku puolestaan oli kohtuullisen katkera.

Kolmas olut, Balder Agave IPA (7,6 %, gluteeniton) vaahtosi kaadettaessa erikoisen paljon. Sen tuoksu oli simamainen, marjainen, puolukkainen ja sitruksinen. Valmistuksessa käytetty agave tuli esiin maussa, jossa oli myös hiivaisuutta, puolukkkaa ja koivunlehteä. Jälkimaku oli katkera. Alkupään oluista pidin eniten Sitting Bulldog IPA:sta. Balder Agave IPA menee puolestaan luokkaan erikoisuudet.


Tastingin loppupuolella keskityttiin tummiin oluisiin. Niistä ensimmäinen, Munkebo Svadilfare Porter (5,9 %, gluteeniton) oli tuoksultaan kahvinen ja lakritsainen. Kevyehkö maku myötäili tuoksua. Seuraava olut, Garún Nr.19 (11,5 %, 45 IBU) oli tuoksultaan taatelinen, luumuinen ja hennon savuinen. Maussa oli taatelia, mämmiä, paahdettua mallasta ja hieman kahvia.

Illan viimeinen olut oli bourbontynnyrissä kypsytetty Surtur Nr. 8.2 (14,5 %). Tuoksu olikin bourbonille ominaisen vaniljainen, siinä oli myös taatelia. Maku toisti tuoksun aromeja, mutta jälkimaussa oli myös hieman suklaata. Tämä oli mielestäni tastingin ylivoimaisesti paras olut.

Tastingissa maistellut oluet ovat tällä hetkellä saatavilla vain ravintoloista, mutta niitä saattaa olla tulossa Alkoonkin jossain vaiheessa. Harakanpesässä oluita on ainakin tarjolla jonkin aikaa, joten sinne siis, mikäli jokin oluista alkoi kiinnostaa. Keväämmällä ohjelmassa on luultavimmin jonkin suomalaisen pienpanimon tasting. Tulevista tastingeista saa tietoa parhaiten seuraamalla Harakanpesän Facebook-sivuja.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti