28. maaliskuuta 2017

Suomi 100 -oluet: Svaneke Säkkijärven Polkka

Suomi 100 -juomien testaaminen jatkuu. Viinien lisäksi tarjolla on juomia muistakin maista: Viro tarjoaa satavuotiaalle Suomelle Vana Tallinnan lakritsaversiota ja Tanska lakritsaolutta. Rakkaasta naapuristamme Ruotsista ei juhliin löytynyt mitään juotavaa.Mikä olut?
Säkkijärven Polkka (Svaneke Bryghus)
Oluttyyppi: porter
Alkoholia: 6,5 %
Katkeruus: 33,1 EBU
Väri: 158 EBC
Kantavierre: 14,6 °P
Hinta: 5,99 € Alkossa

Minkä kanssa nautittu?
Sellaisenaan

Mitä valmistaja lupaa?
Valmistettu Alkolle juhlistamaan 100-vuotiasta Suomea.

Mitä oluttyyppi lupaa?
Porter on englantilainen tumma pintahiivaolut, jota on valmistettu 1700-luvulta lähtien. Oluen tumma väri ja kevyen paahteinen aromi johtuvat valmistuksessa käytetyistä tummista maltaista. Porteriin käytettyjä maltaita ei paahdeta kuten stoutin maltaita. Maussa on tyypillisesti kahvia, lakritsaa, suklaata, toffeeta ja karamellisuutta.

Kommentit

M: Maistuu oluelle.

J: Suomi 100 -oluista ensimmäisenä maistoon pääsi Svaneke Säkkijärven Polkka. Olutta myydään Suomessa Suomi 100 -oluena, mutta käytännössä se on Svaneken Baltic Liquorice Porter uudella etiketillä. Olut on väriltään musta, beigeä vaahtoa muodostuu kaadettaessa runsaasti. Tuoksussa on kahvia, paahteisuutta, lakritsaa ja viikunaa. Makea maku myötäilee tuoksua, mutta lakritsaisuus korostuu. Mukana on myös hieman salmiakkia. Jälkimaussa on kahvia ja lakritsaa. Ihan kiva, mutta ei aiheuttanut kovin suuria tunteita. Arvosana 0.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti