27. huhtikuuta 2017

Alberto Nani Organic Prosecco Extra Dry

Näytepullo / Servaali


Mikä viini?
Alberto Nani Organic Prosecco Extra Dry (DOP Veneto, Italia; 100 % Glera; 12,99 €)

Minkä kanssa nautittu?
Antipasto

Mitä etiketti lupaa? 
Erittäin kuivaa luomuviiniä

Mitä rypäle lupaa?
Glera: rypäle tunnettiin Prosecco-nimellä aina vuoteen 2009 saakka. Glerasta tehdyt viinit ovat melko keveitä ja neutraaleja, niissä on päärynää, sitrusta, omenaa, persikkaa, valkoisia kukkia ja joskus jopa saippuaa.

Viini muualla 
Servaali

Kommentit 

M: Viinin tuoksussa on sitrusta ja raikkaita hedelmiä, omenaa, päärynää ja persikkaa, ehkä myös aavistus kukkaisuutta. Maultaan se on mukavan kuiva eikä niin limsamainen kuin monet proseccot. Yllättävän pitkässä maussa on sitrusta ja tuoksun mukaisia hedelmiä sekä hieman yrttisyyttä. Kepeän viinin voisi juoda sellaisenaan, mutta se sopii myös antipaston kanssa, suolainen prosciutto ja salami toimivat viinin kanssa hyvin yhteen. Vakavasti otettava prosecco saa arvosanaksi +.

J: Tuoksussa on sitrusta, vihreää omenaa ja päärynää. Maku on hapokas, päärynäinen, omenainen ja hieman mineraalinen. Jälkimaku on sitruksinen ja kevyen persikkainen. Kuplat säilyvät viinissä pitkän aikaa. Rasvaisen antipaston kanssa viini sopi oikein hyvin, mutta se kävisi myös seurustelujuomaksi. Tämä voisi olla oivallinen valinta vappupiknikille. Laadukas prosecco, arvosanaksi annan +.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti