22. huhtikuuta 2017

Conceito Bastardo Red 2015

Näytepullo / Honeyhill Wines


Mikä viini?
Conceito Bastardo Red 2015 (Douro, Portugali; 100% Bastardo; 29,55 €)

Minkä kanssa nautittu?
Savubroileri ja paahdettu parsa

Mitä etiketti lupaa? 
Bastardo oli 1700-luvulla tärkeä rypälelajike, mutta sen suosio on sittemmin laskenut. Rypäle kypsyy aikaisin ja tuottaa miedonväristä viiniä.

Mitä rypäle lupaa?
Bastardo: hapokkuutta, mineraalisuutta, punaisia ja tummia marjoja, metsämarjoja

Viini muualla 
Conceito
Honeyhill Wines

Muuta
Alunperin Ranskasta Juran alueelta tuleva Trousseau tunnetaan Espanjassa Maturana Tintana ja Portugalissa Bastardona. Sitä käytetään portviinien valmistukseen. Toisaalta on myös olemassa Bastardo Tinto -niminen rypäle, jota taas ei pidä sekoittaa Trousseau/Bastardoon...

Kommentit 

M: Viinin tuoksussa on punaisia marjoja, puolukkaa ja karpaloa, yrttejä sekä jonkin verran savua. Sen maku on kevyt, hapokas ja marjainen, hieman pippurinen, neilikkainen ja yrttinen; marjaisuus vaihtelee puolukasta ja karpalosta mansikkaan ja kirsikkaan. Viinin tanniinit ovat keveät ja tuntuvat enimmäkseen jälkimaussa. Viinin pienehkö savuisuus komppaa hyvin broilerin savuisuutta, vaikka ei olekaan sille muuten aivan täydellinen pari, mutta yllättävää kyllä, parsan kanssa viini toimii hyvin eikä hätkähdä salaatissa olevia tomaattejakaan. Bastardon voisi ajatella myös Pinot Noirin sijaan poronkäristyksen tai muun riistaruoan kumppaniksi. Kevyt, mutta maukas ja aromikas viini jättää lämpimän tunteen ja saa arvosanakseen +.

J: Viini on läpikuultavaa ja väriltään tummanpunaista. Tuoksussa on karpaloa, vadelmaa, karhunvatukkaa, kypsää mansikkaa ja nahkaa. Maku on kevyt, hapokas, karhunvatukkainen ja karpaloinen. Jälkimaussa on mausteisuutta, jopa pippuria. Tanniineja on kohtalaisesti. Hyvin Pinot Noir -tyylinen viini. Broilerin kanssa viini ei ollut ihan täydellinen valinta, mutta sopi kohtuullisen hyvin sen seuraksi. Viinin hapokkuus tasapainotti mukavasti broilerin rasvaisuutta. Parsan kanssa viini toimi sen sijaan yllättävän hyvin. Riistaruoka voisi sopia tämän viinin kanssa parhaiten. Arvosanaksi viini saa +.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti