1. huhtikuuta 2017

Jameson Beer Buddies -tasting Bier-Bierissä 22.3.2017

Bier-Bierissä järjestettiin Jameson Beer Buddies -tasting, jossa oli tarjolla Jamesonin viskejä ja englantilaisen Redchurch-panimon oluita. Jussi kävi maistelemassa 25 € hintaan kuusi olutta ja kolme viskiä. Heti tastingin aluksi selvisi, että osallistujat joutuivatkin koekaniineiksi: tapahtuman tarkoituksena oli löytää sopivat makuparit, joita tarjottaisiin jatkossa maistelusetteinä.

Maisteltavat viskit olivat perus-Jameson, Jameson Black Barrel ja Jameson Caskmates. Black Barrel oli aromimaailmaltaan tavallista Jamesonia vaniljaisempi ja hieman kanelinen. Caskmates puolestaan oli hedelmäisempi ja maussa oli omenaa sekä aprikoosia.

Oluet oli jaettu kolmeen eri tyylilajiin. Pale Ale -tyyliä edustivat Paradise Pale Ale (3,7 %) ja Great Eastern IPA (7,4 %). Paradise Pale Ale oli mieto sekä maultaan että vahvuudeltaan, kun taas Great Eastern IPA oli vahvan greippinen. Hieman yllättävästi näistä miedompi eli Paradise Pale Ale oli oma suosikkini.

Toinen olutpari olivat Urban Farmhouse -sarjan Tartelette (4,5 %) ja Life of Plants (4,7 %), molemmat hapanoluita. Itse pidin jälkimmäisestä enemmän. Kolmas tyylisuunta oli stout, jota edustivat Hoxton (6,0 %) ja Old Ford Export (7,5 %). Molemmissa oli kahvia ja tummaa suklaata, mutta jälkimmäisessä oli myös taatelista makeutta. Stouteista Old Ford Export oli suosikkini ja se oli mielestäni myös koko setin paras olut.

Mitään etukäteen suunniteltuja ehdotuksia ei annettu, viskejä ja oluita sai maistella vapaasti ristiin. Stoutien tosin oletettiin sopivan parhaiten Caskmatesin kanssa. Toisin kuin Teerenpelin viski- ja oluttastingissa mikään viskeistä ei ollut voimakkaan savuinen. Ehkä se oli syy, miksi viskeistä ja oluista ei löytynyt mitään erityisen huonoa yhdistelmää. Ainut hieman outo yhdistelmä oli perus-Jameson ja Great Eastern IPA, joka toi viskiin merisuolan makua.

Mikä sitten oli lopputulos? Jokaiselle viskille valikoitui äänestyksen jälkeen pariksi eri tyylisuuntaa edustava olut. Perus-Jamesonin kanssa sopi parhaiten hapanolut Tartelette. Black Barrelille sopi Old Fort Port. Tämä yhdistelmä toi oluen makuun kermaisuutta, jota siinä ei muuten ollut. Caskmatesin kanssa parhaiten taas sopi hieman yllättävästi setin miedoin olut Paradise Pale Ale. Itse olin samoilla linjoilla yleisen mielipiteen kanssa. Tastingin pohjalta muodostettu setti on nyt saatavilla Bier-Bieristä, mikäli haluat kokeilla, oletko samaa mieltä tastingiin osallistuneiden kanssa.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti