18. huhtikuuta 2017

Stadin Panimon Easter Pale Ale ja Bryggeri NoitaMitkä oluet?

Easter Pale Ale
(Stadin panimo)
Oluttyyppi: pale ale
Valmistusaineet: maustettu rosmariinilla
Alkoholia: 4,5 %
Hinta: 3,69 € (0,33 l) Sellon K-Citymarketissa

Noita (Bryggeri)
Oluttyyppi: belgityylinen ale
Alkoholia: 4,5 %
Katkeruus: 20 IBU
Väri: 7 EBC
Hinta: 3,39 € (0,33 l) Sellon K-Citymarketissa

Minkä kanssa nautittu?
Karjalanpaistin

Mitä etiketit lupaavat?

Easter Pale Ale: Maustettu rosmariinilla.

Noita: Vaalea pintahiivaolut, jonka viettelevässä maussa voi aistia hunajaista maltaisuutta sekä hentoa mausteisuutta. Kullankeltainen olut on valmistettu käyttäen belgialaista hiivalajiketta, joka tekee nautinnosta miellyttävän kokemuksen. Salainen mausteseos lisää kausioluen makuun taianomaisen sävyn.

Mitä oluttyypit lupaavat?

Pale ale on yleisnimitys vaaleille pintahiivaoluille, jotka ovat yleensä voimakkaasti humaloituja. Oluttyypin nimi tulee brittiläisestä pale ale -maltaasta.

Belgian ale on yleisnimitys belgityylisille pintahiivaoluille, joissa on alle 7 % alkoholia. Väri vaihtelee kullankeltaisesta meripihkaan. Aromeissa on humalaa ja mallasta sekä usein myös hiivaisuutta tai mausteisuutta.

Kommentit

M: Easter Pale Ale maistuu laimealle sahdille, Noita maistuu oluelle.

J: Easter Pale Ale on sameaa ja meripihkan väristä. Vaaleaa vaahtoa muodostuu vähän ja se katoaa nopeasti. Tuoksu on hedelmäinen, hunajainen ja maltainen, rosmariinia on vain vähän. Maku on vetinen ja muistuttaa aromeiltaan tuoksua, mutta rosmariini erottuu mausta paremmin kuin tuoksusta. Jälkimaku on hieman katkera, siinä on sitrusta ja... rosmariinia. Kokonaisuus on vähän sahtimainen. Ruoan kanssa olut sopi kohtuullisen hyvin katkeruuden ja rosmariinisen maun ansiosta, mutta muuten tämä oli melko laimea esitys. Arvosana 0.

Noita on kirkasta ja kullankeltaista. Vaaleaa vaahtoa muodostuu vähän. Tuoksussa on belgihiivaa, hedelmäisyyttä ja mallasta. Maussa on mallasta, hunajaa, persikkaa, hiivaa ja hieman mausteisuutta. Jälkimaussa on maltaisuutta ja vähän katkeruutta. Ruoan kanssa olut sopi melko hyvin. Tämäkin olut kärsii maitokauppavahvuudesta, sillä kokonaisuus on mieto ja vetinen. Olisi mielenkiintoista maistaa tämän vahvempaa versiota. Arvosana 0.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti