27. toukokuuta 2017

Tulossa: Taste of Helsinki 15.-18.6.2017

Taste of Helsinki tulee taas!

Oli synkkä ja myrskyinen yö... Ei, vaan tihkusateinen lauantai, kun lähdimme ensimmäisen kerran Taste of Helsinkiin - ja sen jälkeen ihmetytti, miksi emme ole käyneet siellä aiemmin. Mitä tapahtumasta jäi mieleen ja mitä tältä vuodelta odotamme?
Vuoden 2016 tunnelmia - viileässä säässä varsinkin kahvitasting oli paikallaan!


......
André Clouet -samppanjatasting oli äärimmäisen viihdyttävä (ja samppanja hyvää), joten harkitsemme vakavasti pikauusintaa. Viime vuoden kohokohtaa ei tarvinnut kovinkaan montaa sekunnin sadasosaa miettiä: Jean-Francois Clouet'n vauhdikas esitys ja hurmaava aksentti jäivät molemmille päällimmäisenä mieleen.

Toisaalta tänä vuonna myös pientislaamotasting kiinnostaisi, sillä kotimaiset pientislaamot ovat kovassa nosteessa ja tuottavat laadukkaita tuotteita - eikä pidä unohtaa proseccotastingiakaan. Vinkkinä voimme kertoa, että proseccot on jo aikaisemmin testattu ja hyviksi havaittu.

Ruokapuolella valinta on vaikea. Monet ovat hehkuttaneet tänä vuonna ensimmäistä kertaa mukana olevan Savoyn vorschmackia, mutta luulemme, että myös parsa-annokset houkuttelevat, samoin tartarien taisto ja moni muu... Käykää itse katsomassa, sillä herkkuja riittää lihan, kalan ja kasvisten ystäville. Muistiin itselle: vaikka annokset ovat pieniä ja niitä voi maistaa monia, pitää muistaa jättää tilaa myös jälkiruoalle eli ainakin kolmelle sorbetille.

Juomapuolella valinnanvaraa riittää myös: uusina mukana olevien pientislaamoiden lisäksi vanhaan tuttuun tapaan ruokien seuraksi on tarjolla hyvä kattaus viiden näytteilleasettajan viinejä sekä Sinebrychoffin oluita ja siidereitä. Jos sää suosii, nautimme kuplivaa kauniissa auringonpaisteessa André Clouet -samppanjabaarissa - ja jos ei, niin nyt omistamme myös kumisaappaat ja sadetakit.

Satoi tai paistoi, tänä vuonna olemme varautuneita!

***
Taste of Helsinki 15.-18.6.2017 Kansalaistorin puistossa aivan Helsingin keskustassa. Seuraa tapahtumaa myös Facebookissa.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti