-->

6. kesäkuuta 2017

Rawson's Retreat Organic Series Cabernet Shiraz Merlot 2015

Näytepullo / Servaali


Mikä viini?
Rawson's Retreat Organic Series Cabernet Shiraz Merlot 2015 (Victoria, Australia; 75 % Cabernet Sauvignon, 15 % Shiraz, 10 % Merlot; 8,99 €. Luomu!)

Minkä kanssa nautittu?
Grilliribsit

Mitä etiketti lupaa? 
Tummaa hedelmää, hienovaraista tammea, silkkisiä tanniineja

Mitä rypäleet lupaavat?
Cabernet Sauvignon: kirsikkaa, luumua, kahvia, suklaata ja nahkaa, mustaviinimarjaa, seetripuuta; viileillä alueilla myös minttua, eukalyptusta ja vihreää paprikaa
Shiraz: tanniineja, marjoja (kirsikkaa, vadelmaa, luumua, karhunvatukkaa; kuumilla alueilla jopa hillomaista marjaisuutta), mausteita (neilikkaa, pippuria, valkopippuria), suklaata, kahvia, nahkaa, tupakkaa ja savua
Merlot: luumua, hedelmäisyyttä, karhunvatukkaa, mansikkaa, pehmeyttä; joskus myös kahvia, tupakkaa ja savua, yrttejä

Muuta
Harri Syrjänen suosittelee - katso menu!Kommentit

M: Urheimmat meistä ovat jo aloittaneet kesän grillikauden, toivottavasti me muutkin tarkenemme pian perässä. Grillattu liha kaipaa seurakseen maukasta ja mutkatonta punaviiniä - ja Rawson's Retreat onkin sopiva vaihtoehto, jos ja kun joku lausuu kauniit sanat: "Grillataan, tuo joku viini".

Viinin tuoksu on herukkainen ja hilloinen, hetken päästä siitä huomaa myös tammen mukanaan tuoman makean vaniljan sekä hienon kahvisuuden. Viinin maku on täyteläinen, tumman marjainen, hieman mausteinen ja pippurinen ja hilloisen makea. Tanniinit ovat pehmeät. Ribsien kanssa viini sopii hyvin, sillä se vaatii seurakseen konstailematonta grilliruokaa, jonka voi syödä sormin hyvässä seurassa kauniina kesäpäivänä. Sellaisenaankin se maistuu, kielelle jää pieni mausteisuus ja pippurisuus. Positiivisesti yllättävä alle kympin viini voisi varmasti tarttua mukaan kesän grillausreissuille (saa kutsua, vink vink!). Arvosanaksi se saa +.

J: Viini on väriltään syvän tummanpunainen ja hieman sinertävä. Heti avaamisen jälkeen tuoksu oli hilloinen ja herukkainen. Ilmaantumisen myötä tuoksuun tuli mustaherukkaa, karhunvatukkaa, luumua, mausteisuutta ja aavistus vaniljaa. Maku on kevyen tanniininen, herukkahilloinen, luumuinen ja kahvinen. Jälkimaku on mausteinen, jopa hieman pippurinen. Tämä on selkeästi tarkoitettu ruokaviiniksi. Ribsien kanssa viini sopi hyvin ja se menee varmasti muunkin grilliruoan kanssa. Talvella viinin seuraksi sopisivat tuhdit pataruoat. Suoraviivainen, mutta maukas viini saa arvosanakseen +.

PS: Ribsien valmistamiseen on monta koulukuntaa. Itse keitimme niitä ensin noin tunnin-puolitoista mausteliemessä, minkä jälkeen glaseerasimme ne grillikastikkeella ja paahdoimme uunissa grillivastuksen alla reilun vartin verran.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti