18. heinäkuuta 2017

Flat Rock Cellars Riddled Sparkling Brut 2010


Mikä viini?
Flat Rock Cellars Riddled Sparkling Brut 2010 (VQA Twenty Miles Bench, Kanada; 100 % Chardonnay; 29,91 €)

Minkä kanssa nautittu?
Lohijuustokakku

Mitä etiketti lupaa? 
Tehty perinteitä noudattaen - paitsi silloin, kun perinteissä ei ole mitään järkeä

Mitä rypäle lupaa?
Chardonnay: omenaa, sitrusta, melonia, ananasta, trooppisia hedelmiä, pähkinää; viileissä olosuhteissa raikas, hedelmäinen, hapan ja mineraalinen, lämpimissä hedelmäinen, mausteinen, toffeinen, vaniljainen, savuinen, öljymäisen pyöreä; tuo samppanjaan keveyttä, raikkautta ja eleganssia

Viini muualla 
Flat Rock Cellars

Muuta
Viini on valmistettu perinteisellä samppanjamenetelmällä ja sitä on kypsytetty sakan päällä yli viiden vuoden ajan. Pullossa on kruunukorkki, koska tuottajan mukaan se on paras tapa sulkea laatuviinipullo. Korkki-korkki on vain ulkonäöllinen seikka, ja siihen vaihtaminen lisäisi korkkivian riskiä, altistaisi viinin hapettumiselle ja vähentäisi kuplia.

Viinitilasta on hieman enemmän tietoa Flat Rock Cellars Riesling 2014 -arvion yhteydessä.

Kommentit 

M: Viinin tuoksu on aluksi sitruksinen ja kirpeän omenainen, ilmaantumisen myötä se muuttuu palaneen kumisuuden kautta paahteiseksi. Viinin maku on kuiva ja hapokas, siinä on sitrusta, vihreää omenaa ja kirpeää karviaista. Mousse on kermainen ja mukavan pirteä. Jälkimaku on sitruksinen ja paahteinen.

Kanadalainen kuohuviini on kiva tuttavuus, mutta kolmenkympin hinta saa pohtimaan, maksaisiko pelkän kanadalaisuuden takia viinistä näin paljon - todennäköisesti ei, sillä samaan hintaan saa jo samppanjaa tai pari pulloa hyvää cavaa. Toki tämä on raikas ja rapsakka viini, joka pesee tusinaskumpan mennen tullen ja sopii hyvin lohijuustokakun kanssa ja varmasti muutenkin ruokapöytään, mutta lompakko asettaa rajoituksia. Paahteisten kuohuviinien ystävien kannattaa kuitenkin testata tämäkin viini.  Olisin niin halunnut tykätä tästä oikein kunnolla, mutta arvosanaksi viini saa silti 0.

J: Viini on väriltään kirkas, vaalea ja keltainen. Tuoksussa on sitrusta, vihreää omenaa ja mineraalisuutta. Paahteisuutta tuoksussa on vain aavistus. Hapokkaassa maussa on mantelia, limeä ja karviaista. Viinin saatua ilmaantua jonkin aikaa makuun tulee häivähdys vaniljaa. Jälkimaku on paahteinen ja sitruksinen. Viini sopi hapokkuutensa ansiosta hyvin lohikakun kanssa. Kyseessä onkin selvästi viini, joka vaatii ruokaa seurakseen, seurustelujuomaksi se on liian hapokas. Flat Rock on sinänsä laadukas kuohuviini, mutta kolmekymppiä alkaa lähestyä jo kipurajaa, sillä samalla hinnalla saa samppanjaakin. Arvosanaksi jää täten vain 0.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti