5. elokuuta 2017

Jack Rabbit Merlot


Mikä viini?
Jack Rabbit Merlot (Kalifornia, USA; 75 % Merlot, 10 % Syrah, 5 % Ruby Cabernet, 4 % Carignan, 4 % Rubired, 1 % muita rypäleitä; 5,85 € Kaubamajassa elokuussa 2015 - arvio kirjoitettu useita kuukausia sitten)

Minkä kanssa nautittu?
Perunasose ja porsaan kylkisiivut

Mitä etiketti lupaa?
Luumua ja kirsikkaa

Mitä rypäleet lupaavat?
Merlot: luumua, hedelmäisyyttä, karhunvatukkaa, mansikkaa, pehmeyttä; joskus myös kahvia, tupakkaa ja savua, yrttejä
Syrah: tanniineja, marjoja (kirsikkaa, vadelmaa, luumua, karhunvatukkaa; kuumilla alueilla jopa hillomaista marjaisuutta), mausteita (neilikkaa, pippuria, valkopippuria), suklaata, kahvia, nahkaa, tupakkaa ja savua
Ruby Cabernet: väriä ja hapokkuutta
Carignan: hapokkuutta, tanniineja; lisäksi kirsikkaa, mansikkaa ja vadelmaa, ruusua ja orvokkia, kypsässä viinissä karkkia ja purkkaa ja tammessa kypsytetyssä vaniljaa, kookosta, paahteisuutta ja lakritsia
Rubired: väriä
Ruby Cabernet (1948) ja Rubired (1958) ovat tri Harold Olmon kehittämiä kalifornialaisia rypälelajikkeita. Ruby Cabernet on Cabernet Sauvignonin ja Carignanin risteytys, Rubired taas Tinto Cãon ja Alicante Ganzinin hybridi. Alicante Ganzinin kautta Rubired on sukua myös Alicante Bouschet'lle. Molempia käytetään lähinnä tuomaan väriä sekoiteviineihin.

Viini muualla
Jack Rabbit Wine Club

Kommentit

M: Tässä viini sarjassamme "niin mitä me taas ostettiin?"

Viinin väri on kaunis tumma punainen. Sen tuoksussa on hilloista mansikkaa ja luumua, maussa samoin. Tanniineja ei ole oikeastaan yhtään, ei myöskään mainittavasti hapokkuutta, vaan viini on helppoa ja pehmeää juotavaa. Jack Rabbit on yksioikoinen viini, mutta se sopii perusmättöruoan kanssa oikein hyvin - ja ehkä pienenä yllätyksenä se päihittää saman hintaluokan makeahkot, tanniinittomat ja tammitetut viinit, sillä varsinkin pienen ilmaantumisen jälkeen jänön keskitäyteläisestä maussa on myös ryhtiä ja aavistus mausteisuutta.

Tätä kalifornialaista cocacolaviiniä voisi ehkä tarjota ihmiselle, joka sanoo, että ei pidä viineistä, se on kuitenkin suhteellisen maukas ja tasapainottelee mehumaisuuden rajalla kuitenkaan ylittämättä sitä. Ihan kiva bulkkiviini saa arvosanaksi 0 - kyllä tätä ennemmin pikkujouluissa tai buffetissa joisi kuin saman hintaluokan Carménèrea, Tempranilloa tai vastaavaa höttöä.

J: Viini on väriltään syvän tummanpunainen. Tuoksussa on luumua ja mansikkahilloa. Ilmaantuminen tuo tuoksuun myös hieman karpaloa. Maku on makean marjainen ja luumuinen. Hapokkuutta on vähän, samoin tanniineja. Jälkimaussa on aavistus mausteisuutta. Porsaan kanssa viini sopi kohtuullisen hyvin. Viini on helppoa juotavaa, joka ei välttämättä tarvitse edes ruokaa seurakseen, mutta voisi sopia pataruokien kanssa. Ihan kiva perusviini, joka ei yllätä, mutta ei myöskään aiheuta pettymystä. Viini on Kaubamaja-hintansa arvoinen, joten annan arvosanaksi 0.

Tällä kertaa naiset eivät rakastuneet renttuihin, vaan kävi hieman toisin:

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti