15. marraskuuta 2017

Harakanpesän olutklubi 30.10.2017: Olarin panimo

Ravintola Harakanpesän olutklubin aiheena olivat tällä kertaa paikallisen Olarin panimon oluet (25 €). Illan isäntänä toimi Olarin panimon edustaja Niko Isotalo. Jussi edusti loppasuita tastingissa.


Oluiden kanssa sai maistelulautasen, jossa oli bratwurstia, mozzarellaa tomaattikastikkeessa, suolakurkkua ja tonnikalachilimoussea saaristolaisleivän päällä.

Ensimmäinen olut oli Area 21 Pilsner (5,5 %). Aromeiltaan maltainen, sitruksinen ja hieman ruohoinen olut oli hyvä peruspilsner, joka ei tuottanut pettymystä, mutta ei toisaalta myöskään tarjonnut mitään säväyttävää. Suolakurkku oli ainoa maistelulautasen ruoka, jonka kanssa olut ei sopinut.


Area 21 American Pale Ale (5,2 %) oli tuoksultaan sitruksinen, hedelmäinen ja hieman havuinen. Maussa oli tuoksun aromien lisäksi hunajaisuutta, joka tasoitti hieman katkeruutta. Tämä olut sopi parhaiten bratwurstin ja tonnikalaleivän kanssa. Mukavan raikas APA.

Esponator Dunkles Bock (6,7 %) valittiin tänä vuonna Espoon nimikko-olueksi. Sen etiketin on piirtänyt 9-vuotias taiteilijanalku. Oluen tuoksussa oli karamellisuutta, taatelia ja paahteisuutta ja samat aromit toistuivat myös maussa. Vaikka maku oli karamellinen, jälkimaku oli hieman katkera. Esponator päätyi Jussin suosikiksi tastingin oluista.


Seuraavaksi oli vuorossa SMaSH Galaxy Pale Ale (5,9 %). SMaSH tulee sanoista Single Malt and Single Hop ja on nimensä mukaisesti oluttyyli, jossa käytetään vain yhtä mallasta ja yhtä humalaa. Olarin panimon versiossa on käytetty Maris Otter -mallasta ja australialaista Galaxy-humalaa. Oluen tuoksussa oli sitrusta, appelsiinia ja mandariinia. Maussa oli niiden lisäksi myös maltaisuutta. Suurin osa tastingiin osallistuneista valitsi tämän suosikikseen. SMaSH-oluita ei ole tullut aikaisemmin maistettua, mutta tämän perusteella niihin kannattaa tutustua paremmin.

Viimeinen olut MC Taakibörsta IPA 2017 (6,5 %) oli kaikista tuoreinta, sillä se oli pullotettu vain tuntia ennen tastingia. Nimensä olut on saanut samannimiseltä espoolaiselta underground-hiphopyhtyeeltä. Olut on maustettu mangolla, joka olikin hallitsevin elementti sekä maussa että tuoksussa. Mangon lisäksi aromeissa oli sitrusta ja appelsiinia. Tämä olut sopisi parhaiten kesäjuomaksi.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti