11. marraskuuta 2017

Viinilinna Rosso Toscano 2016

Näytepullo / Viinilinna


Mikä viini?
Viinilinna Rosso Toscano (IGT Rosso Toscano, Italia; 90 % Sangiovese, 10 % Merlot; 14,99 €)

Minkä kanssa nautittu?
Lasagne ja insalata caprese

Mitä etiketti lupaa? 
Hedelmäisyyttä ja täyteläisyyttä

Mitä rypäle lupaa?
Sangiovese: luumua, kirsikkaa, mansikkaa, vadelmaa, omenaa, orvokkia, kanelia, vaniljaa, paahtoleipää, joskus yrttejä, tomaatin lehtiä ja navettaa
Merlot: luumua, hedelmäisyyttä, karhunvatukkaa, mansikkaa, pehmeyttä; joskus myös kahvia, tupakkaa ja savua, yrttejä

Viini muualla 
Viinilinna

Muuta
Viinilinnan (Solera Finland) nimikkopunaviinin on tuottanut Cantina La Selva ja se on saatavilla Alkon tilausvalikoimassa.

Kommentit

J: Viini on väriltään syvän tummanpunainen. Tuoksussa oli heti avaamisen jälkeen nahkaa, punaista marjaa ja kirsikkaa. Ilmaantumisen myötä tuoksuun tuli luumua, karhunvatukkaa ja vadelmaa. Maku on marjainen sekä kirsikkainen ja tanniineja on kohtalaisesti. Jälkimaussa on mausteisuutta ja hilloisuutta. Lasagnen kanssa viini ei ollut ihan täydellinen valinta, mutta sopi kohtuullisen hyvin. Pizza olisi voinut sopia viinin kanssa paremmin. Arvosana 0.

M: Viinin tuoksu on kypsän marjainen ja kirsikkainen, jopa hieman makea, nahkainen ja hapokas ja hieman kukkainen. Sen maku on keskitäyteläinen, hapokas, kirsikkainen ja jonkin verran tanniininen, jälkimaussa on makeaa mausteisuutta, kirpeää marjaisuutta ja pippuria. Viini on edukseen ruoan kanssa: balsamicolla höystetyn insalata capresen seurana se on oikein mainio, mutta lasagnen parina ei aivan täydellinen valinta. Joka tapauksessa se on juuri sitä, mitä tämän hintaluokan Sangioveselta odottaakin - heti ensimmäisten kulausten jälkeen alkaa tehdä mieli pizzaa. Arvosanaksi viini saa 0.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti