27. joulukuuta 2017

Pelicans Sauvignon Blanc

Kymenlaaksolainen kissa paheksuu Sauvignon Blanc -propagandaa ja väärän joukkueen viiniä

Mikä viini?
Pelicans Sauvignon Blanc (Valle de Casablanca, Chile; 100 % Sauvignon Blanc; 10,95 €)

Minkä kanssa nautittu?
Paistettu lohi ja vihreä parsa

Mitä etiketti lupaa? 
Tuoksussa limeä, parsaa ja greippiä, maussa viikunaa, savulohta ja vuorisuolaa, rapsakkaa hapokkuutta

Mitä rypäle lupaa?
Sauvignon Blanc: kuivia ja hapokkaita viinejä, yrttejä, pistävyyttä, nokkosta, karviaista, herukkaa, "kissanpissaa karviaispuskassa", kasvuolosuhteiden mukaan aromeja ruohosta trooppisiin hedelmiin

Muuta
Viinin on tuottanut Viña Casas de Bosque. Pelicans-etiketin saanut viini lienee talon edullinen perusviini Casa Viva Sauvignon Blanc. Alkon sivuilla viinillä on nykyisin uusi etiketti - tämä pullo oli viime vuoden joululahja Marjutin veljeltä.

Kommentit 

M: Voi Pelicans - olisiko pitänyt kannattaa teitä innokkaammin, jotta nimikkovalkkarinne olisi jotakin muuta kuin Sauvignon Blancia?

Viinin tuoksu on runsas, odotetun herukanlehtinen, karviaismarjainen ja ruohoinen, mutta etiketissä luvattua parsaa ei huomaa ainakaan heti, sen sijaan ilmaantumisen myötä tuoksuun tulee nokkosta. Viinin maku on ilahduttavan hedelmäinen ja jopa täyteläisehkö. Ihan kaikkein pahimmasta pistävän hapokkaasta päästä tämä viini ei ole, vaan se on melkeinpä mukava ruokaviini. Maussa on tuoksun mukaisesti herukanlehteä, karviaista ja niiden lisäksi rapsakka sitruksinen hapokkuus. Kun ruokakin (parsa ja savusuolalla maustettu lohi) toistaa viinin aromeja, kokonaisuus on ihan mainio. Sellaisenaan viini ei maistu, kuten eivät Sauvignon Blancit yleensäkään ja lämpiämisen myötä tilanne vain pahenee. Koska ruoan kanssa tarpeeksi viileänä viini toimi kuitenkin yllättävän hyvin, se saa arvosanaksi +.

J: Koska Pelicans oli menneellä liigakaudella kuudes ja KooKoo vasta kolmastoista, oletin viinin olevan katkeraa. Viini on väriltään kirkas, vaalea sitruuna. Tuoksussa on herukanlehteä, karviaista, limeä, valkoherukkaa ja raakaa vihreää parsaa. Maku on kepeän hapokas, siinä on herukanlehteä, vihreää omenaa, yrttisyyttä ja nokkosta. Jälkimaussa on aavistus valkopippuria. Rasvaisen lohen ja parsan kanssa viini sopi hyvin, ehkä joku aasialainen ruokakin voisi käydä viinin seuraksi. Hintaansa nähden hyvä Sauvignon Blanc, arvosanaksi annan +.

KooKoon kannattajille suosittelen joko Viikate Pohjoista Viljaa -lageria tai Viikate Tervaskanto -tervalikööriä.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti