16. joulukuuta 2017

Stellar Winery Running Duck Shiraz 2015

Näytepullo / Norex Selected Brands

Sitting Cat & Running Duck

Mikä viini?
Stellar Winery Running Duck Shiraz 2015 (WO Western Cape, Etelä-Afrikka; 100 % Shiraz; 11,50 €. Luomu!)

Minkä kanssa nautittu?
Karjalanpaisti

Mitä etiketti lupaa? 
Tuoksussa pippuria ja metsänpohjaa, maussa tummaa marjaa ja tammisia tanniineja, mausteinen jälkimaku

Mitä rypäle lupaa?
Shiraz: tanniineja, marjoja (kirsikkaa, vadelmaa, luumua, karhunvatukkaa; kuumilla alueilla jopa hillomaista marjaisuutta), mausteita (neilikkaa, pippuria, valkopippuria), suklaata, kahvia, nahkaa, tupakkaa ja savua

Viini muualla 
Stellar Winery
Norex Selected Brands

Kommentit 

M: Syvän tummanpunaisen viinin tuoksussa on aluksi tummia marjoja ja pippuria sekä hieman nahkaa, tummaa suklaata ja mausteisuutta. Ilmaantumisen myötä tuoksun marjaisuus korostuu ja mausteisuus muuttuu yrttiseksi ja hieman savuisaksi. Viinin maku on kypsän marjainen ja herukkainen. Tummien marjojen ja kahvin lisäksi maussa on lempeää yrttisyyttä ja pirteää pippuria. Mehukas viini on helppoa juotavaa; kohtalaiset, mutta pehmeät tanniinit jäävät lopuksi ikeniin kutittelemaan. Jälkimaussa on marjaa, pippuria, tummaa suklaata ja kahvia.

Karjalanpaistin kanssa viini sopi kohtalaisesti, varsinkin lisukesuolakurkkujen kanssa se toimi hyvin. Myös grilliruoka voisi sopia viinin kanssa ja mikseivät muutkin rasvaiset ja suolaiset liharuoat, esimerkiksi entrecôte tai rasvakerroksen mehevöittämä ankanrinta - tai jos olisi kesä ja ystävämme Kallion kirjeenvaihtaja grillaisi kokonaista picanhaa ulkona, voisimme viedä tätä mukanamme. Mukava ja maukas perusviini saa arvosanakseen 0.

J: Viini on väriltään syvän tummanpunainen. Heti avaamisen jälkeen tuoksussa oli lähinnä vain nahkaa ja puolukkaa, mutta hetken ilmaantumisen jälkeen niiden aromit heikkenivät ja tuoksuun tuli tummaa marjaa, karhunvatukkaa, mausteisuutta, luumua ja aavistus savua. Maku on mustaherukkainen, hilloinen, mausteinen ja luumuinen. Tanniineja on kohtalaisesti. Jälkimaku on pippurinen, mustaherukkainen ja hieman kahvinen.

Karjalanpaistin kanssa viini ei ollut täydellisen sopiva valinta. Viini sopisi paremmin grillatun, hieman rasvaisen ruoan kanssa. Esimerkiksi ribsit voisivat olla hyvä valinta viini seuraksi. Myös hampurilainen saattaisi sopia viinin kanssa. Perushyvä Shiraz, joka ei petä, mutta ei yllätä. Arvosana 0 eli laatu vastaa hintaa.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti