19. joulukuuta 2017

Wolfberger (W)3 2012Mikä viini?
Wolfberger (W)3 2012 (Alsace, Ranska; 50 % Riesling, 30 % Muscat, 20 % Pinot Gris; 9,98 € Tallinnan Wine Storessa, nyk. Callessa vuonna 2014)

Minkä kanssa nautittu?
Risotto ja paistettu siika

Mitä etiketti lupaa? 
Viiniä, joka yllättää ja sopii melkein kaikkien ruokien kanssa

Mitä rypäleet lupaavat?
Riesling: omenaa, persikkaa, jalohomeen mineraalintäyteistä tai hunajaista vivahdetta, petrolia, kukkaisuutta, hapokkuutta
Muscat: aromikkuutta, kukkaisuutta, kuivattua aprikoosia ja persikkaa, hunajaa, rusinaa
Pinot Gris: keveyttä, hapokkuutta, sitrusta, vihreää omenaa, kukkaisuutta

Kommentit

M: Viinin väri on kaunis kullankeltainen. Sen tuoksussa on mandariinia, hunajaa, kypsiä trooppisia hedelmiä ja makeita mausteita sekä parfyymisyyttä ja kukkaisuutta, jopa hieman öljyisyyttä. Viinin maku on hedelmäinen, hapokas, pehmeän sitruksinen ja hunajaisen makea, persikkainen ja kypsän omenainen. Se tuntuu kielellä öljyiseltä ja pureskeltavalta. Jälkimaussa on sitrusta, kypsää persikkaa ja makeita mausteita, mieleen tulee myös jouluinen appelsiini, johon on pistelty neilikoita. Ruoan kanssa viini sopi hyvin, hapokkuutensa ansiosta se pärjäsi jopa salaatin punasipulin ja kirsikkatomaattien kanssa ja hyvin viilennettynä se menisi varmasti sellaisenaankin. Parin vuoden jemmaaminen on ilmiselvästi tehnyt viinille hyvää ja kun hintakin oli aikanaan alle kympin, se saa arvosanaksi ++.

J: Viini on kirkasta ja väriltään kultaan vivahtavan keltaista. Tuoksussa on kypsää omenaa, trooppista hedelmää, kukkaisuutta ja limeä. Maku on aluksi kypsän omenainen, jopa hunajainen, mutta muuttuu pian hapokkaaksi ja mukaan tulee vihreää omenaa sekä mineraalisuutta. Jälkimaussa on limeä ja aprikoosia. Risoton ja siian kanssa viini sopi hyvin. Makeuden ansiosta viini sopia myös aasialaisten ruokien kanssa, mutta sopii myös seurustelujuomaksi. Erinomainen viini, arvosana ++.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti