27. tammikuuta 2018

Johannishof Johannisberger Auf der Höll Riesling Trocken VDP Erste Lage 2016Mikä viini?
Johannishof Johannisberger Auf der Höll Riesling Trocken VDP Erste Lage 2016 (Qualitätswein Rheingau, Saksa; 100 % Riesling; 15,06 € / 0,375 l)

Minkä kanssa nautittu?
Juustoja ja ilmakuivattua kinkkua

Mitä etiketti lupaa? 
Kuivaa VDP.Erste Lage -Rieslingiä

Mitä rypäle lupaa?
Riesling: omenaa, persikkaa, jalohomeen mineraalintäyteistä tai hunajaista vivahdetta, petrolia, kukkaisuutta, hapokkuutta

Viini muualla 
Weingut Johannishof
Helsingin Sanomat

Kommentit 

M: Syvän kullankeltaisen viinin runsaassa tuoksussa on kypsää trooppista hedelmää, ananasta ja persikkaa sekä pirteää sitrusta ja pientä mausteisuutta. Viinin maussa greippinen hapokkuus yhdistyy tuoksusta tuttuun hedelmäisyyteen ja mineraalisuuteen. Ihan kaikista rapsakkain Riesling tämä ei ole, vaan ennemminkin täyteläinen, suuntuntumaltaan hunajaisen tahmea. Pieni jäännössokeri (6 g/l) pyöristää makua mukavasti. Ilmakuivatun kinkun ja juustojen kanssa viini sopii hyvin, mutta miksei se kävisi myös ruokapöytään kalan tai äyriäisten kanssa. Maukas, monipuolinen Riesling saa arvosanaksi ++.

J: Viini on väriltään kullankeltainen. Tuoksussa on sitrusta, ananasta, vihreää omenaa ja trooppista hedelmää. Viinin lämmettyä tuoksuun tulee myös aprikoosia. Mineraalinen maku myötäilee tuoksun aromeja. Jälkimaussa on sitrusta ja kypsää omenaa. Hapokkuuden ansiosta viini sopi juustojen ja ilmakuivatun kinkun kanssa. Viini saattaisi käydä myös vaalean kalan tai äyriäisten seuraksi. Mainio Riesling, mutta korkeahkon hinnan vuoksi arvosanaksi jää 0.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti