10. maaliskuuta 2018

Hardys Brave New World Shiraz Black Edition 2016


Hardys Brave New World Shiraz Black Edition 2016 
McLaren Vale, Australia; 100 % Shiraz; 14,98 €

Tuottaja Hardys

Etiketin mukaan "Wild ride to the dark side"

Rypäleen mukaan
Shiraz: tanniineja, marjoja (kirsikkaa, vadelmaa, luumua, karhunvatukkaa; kuumilla alueilla jopa hillomaista marjaisuutta), mausteita (neilikkaa, pippuria, valkopippuria), suklaata, kahvia, nahkaa, tupakkaa ja savua

Ruokana ribsit ja halloumisalaatti

Lyhyesti: uuden maailman hilloinen Shiraz

Kommentit 

M: Uljaan uuden maailman viinin väri on läpinäkymätön ja syvänpunainen, reunojen sinerrys kertoo viinin olevan vielä nuorta. Viinin tuoksu on herukkaisen marjaisa ja makea, hieman savuinen ja mausteinen ja muistuttaa jossain määrin myös vadelmaveneistä. Viinin maku on marjaisen makea (viinissä onkin sokeria 12 g/l) ja sen tanniinit ovat pehmeät. Marjaisuus jatkuu jälkimaussa ja yhdistyy pieneen kielelle jäävään pippurisuuteen ja kahvisuuteen. Viini on helppoa kulauteltavaa ja toimi hyvin ribsien kanssa, kesällä sen voisi muutenkin valita grilliruoan seuraksi. Kympin viininä tämä olisi loistava ja arvostamme sen nimen mahdollistamia viittauksia sekä klassikkokirjojen että -musiikin suuntaan, mutta nyt se saa arvosanaksi 0.

J: Viini on väriltään syvänpunainen ja reunoiltaan hieman sinertävä. Tuoksu on hyvin marjainen, siitä voi erottaa mustaherukkaa, karhunvatukkaa, vadelmaa ja mustikkaa. Marjojen lisäksi tuoksussa on mausteisuutta ja lakritsaa. Makeahko maku on aluksi herukkahilloinen ja mustikkainen, mutta muuttuu pian pippuriseksi. Tanniineja ei ole kovin paljoa. Jälkimaussa on pippuria, tummia marjoja ja tummaa suklaata. Ribsien kanssa viini sopi hyvin. Viini kävisi myös muiden kypsien liharuokien ja grilliruoan kanssa. Mediumiksi jätettyä pihviä varten tanniineja ei kuitenkaan ole tarpeeksi. Salaatissa ollut paistettu ananas ei sopinut viinin kanssa, mutta viini pärjäsi jopa raa'alle tomaatille. Arvosanaksi annan 0 eli laatu vastaa hintaa.


Reseptit


Ribsit

Tällä kertaa ostimme ajan puutteen takia valmiita ribsejä ja ne olivat ihan OK, mutta parhaimmat ribsit saa ensin keittämällä ja sen jälkeen paistamalla ne uunissa/grillissä. Oma reseptimme kehittyy koko ajan, katso esim. Lindemans Gentleman's Collection- tai Slayer Reign in Blood -arviot.

Halloumisalaatti (kahdelle)

Jäävuorisalaattia
2 tomaattia
125 g halloumia (tai koko 250 g paketti, tulee se syötyä)
1/2 ananas
marinoitua punasipulia

Marinoi punasipuli linkin ohjeen mukaan. Leikkaa halloumi ja ananas viipaleiksi, paista. Viipaloi tomaatit. Kasaa salaatti valmiiksi lautaselle ja nauti. Kastikkeeksi sopii suolalla ja pippurilla maustettu oliiviöljyn ja sitruunamehun sekoitus.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti