19. toukokuuta 2018

Ruppertsberger Hofstück Riesling 2016


Ruppertsberger Hofstück Riesling 2016 
Pfalz, Saksa; 100 % Riesling; 4,49 € Rimi Hyper, Tallinna, joulukuu 2017

Tuottaja Weinkeller Hoheburg eG Ruppertsberger

Etiketin mukaan moderni, hedelmäinen Riesling, kukkainen, mineraalinen ja sitruksinen, raikkaan hapokas

Rypäleen mukaan
Riesling: sitrusta (sitruuna, lime, greippi), omenaa, persikkaa ja aprikoosia, trooppisia hedelmiä, jalohomeen mineraalintäyteistä tai hunajaista vivahdetta, petrolia, kukkaisuutta, hapokkuutta

Ruokana kana-chorizorisotto

Lyhyesti: trooppisen hedelmäinen ja pirteän hapokas perusriesling

Kommentit 

M: Viime jouluna risteilimme Tallinnaan, ja sataman Nautica-ostoskeskuksen Rimi Hyperistä jäi mukaan pullo edullista Rieslingiä, jonka korkkasimme nyt risottoa varten. Viinin tuoksu on kypsän hedelmäinen, persikan, omenan ja sitruksen lisäksi siinä on havaittavissa pientä kukkaisuutta. Maku jatkaa tuoksun linjoilla, pirteä hapokkuus täydentää hyvin trooppista hedelmäisyyttä, hunajaisuutta ja mineraalisuutta. Jälkimaku vaihtelee sitruksisen hapokkuuden ja makeuden välillä. Yleisvaikutelma on makeahko, mutta hapokkuutta on tarpeeksi tasapainottamaan makeutta ja pitämään viinin ryhdikkäänä.

Kana-chorizorisoton kanssa viini sopi hyvin, samoin sellaisenaan. Monikäyttöisen oloista viiniä ei ole hinnalla pilattu ja jos vain olisi jaksanut kantaa, sitä olisi voinut jemmata enemmänkin siltä varalta, että alkaa tehdä mieli Rieslingiä. Arvosanaksi se saa ++.

J: Viini on väriltään kirkas, vaalea sitruuna. Tuoksussa on sitrusta, kypsää omenaa, persikkaa ja mineraalisuutta. Makeahko maku toistaa tuoksun aromeja. Rasvaisen risoton kanssa viini sopi melko hyvin kirpeän sitruksisen jälkimakunsa ansiosta. Viini voisi sopia myös aasialaisille ruoille ja menee sellaisenaankin seurustelujuomana. Ei mitenkään ihmeellinen tai monitasoinen Riesling, enemmänkin perusviini. Hinta-laatusuhde on niin hyvä, että annan arvosanaksi +.

1 kommentti :

  1. Tulin katsomaan hyviä vinkkejä valkoviineihin. Tämä pitää muistaa katsoa ensi Tallinnan reissulta. :)

    VastaaPoista