28. heinäkuuta 2018

La Sueca Sangria

Näytepullo / Norex Selected Brands


La Sueca Sangria 
Espanja; Grenache Noir, Tempranillo; 15,98 € / 1 l

Tuottaja Vintae/Democratic Wines

Etiketin mukaan sangriaa

Rypäleiden ym. mukaan
Grenache: mausteita, marjoja, makeutta, hilloa, hedelmää, yrttejä, savua, nahkaa, vähän tanniineja
Tempranillo: marjoja, luumua, tupakkaa, vaniljaa, nahkaa, yrttejä

Sangria on alunperin Iberiasta peräisin oleva punaviinipohjainen juoma. Reseptejä on monia, mutta tyypillisesti Riojan alueen punaviini makeutetaan sokerilla, hunajalla tai appelsiinimehulla ja siihen lisätään hedelmiä, joskus myös brandya tai mausteeksi kanelia. Jos sangriaan lisätään hiilihapotettua vettä, saadaan juoma nimeltä tinto de verano.

Lyhyesti: makea ja mausteinen sangria

Kommentit 

M: Vielä on kesää jäljellä, vielä on sangriapäiviä! Kesään kuuluu ehdottomasti raikas ja hedelmäinen sangria. Näin helteiden keskellä jaksaminen on vähissä (pelkkä korkin avaaminen on jo haaste) ja siksi testasimmekin mielellämme valmiin La Sueca Sangrian - tosin pitihän siihen kuitenkin pilkkoa sekaan limeä, appelsiinia ja mansikoita.

Sellaisenaan La Sueca Sangria maistuu mausteiselle ja täyteläiselle, jotenkin mausteisuudesta tulee mieleen myös glögi. Vaikka sokeria on 70 g/l, sangria ei tunnu liian makealta, vaikka toki mausteet ja makeutuksen huomaa. Vaikka tähän valmiiseen sangriaan sattumien lisääminen ei ole pakollista, mansikat, lime ja appelsiini antavat juomalle mukavan säväyksen, joten se on hyvä pohja myös omille sangriasovelluksille ja jatkokehittelylle.

La Sueca Sangriassa on 11 % alkoholia eli suunnilleen yhtä paljon kuin viineissä. Sekoitin sen kokeilun vuoksi kivennäisveden kanssa (soodavesi tai sitruunalimonadi sopisivat myös), kun halusin hieman alkuperäistä kevyempää ja miedompaa illan mittaan siemailtavaa juomaa ja hyvää siitäkin tuli. Kyllä tästä kesäfiiliksen kehittää eli arvosanaksi La Sueca Sangria saa +.

J: La Sueca Sangria on sekä tuoksultaan että maultaan hyvin glögimäinen. Sen aromeissa on kypsää punaista hedelmää, kanelia ja appelsiinia. Ehkä sen takia sangria ei ole sellaisenaan kovin kesäistä juotavaa, ellei sitä nauti hyvin viilennettynä esimerkiksi jäiden kera. Hedelmien lisääminen ja laimentaminen kivennäisvedellä teki sangriasta paljon raikkaamman ja hellepäivään sopivamman. Muuten sangria sopisi kevyiden liharuokien tai tapasten seuraksi ja myös sellaisenaan. Arvosanaksi annan +.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti