25. heinäkuuta 2018

Lehe Pruulikoda Mägi Eile Saar MustMikä olut?
Mägi Eile Saar Must (Lehe Pruulikoda)
Oluttyyppi: barleywine
Alkoholia: 11 %
Katkeruus: 52 IBU
Väri: 44 EBC
Kantavierre: 24,9 °P
Hinta: 8 € ravintola Pegasuksessa, 4,95 € Kaubamajassa

Minkä kanssa nautittu?
Sellaisenaan jälkiruokana

Mitä etiketti lupaa?
Bourbontynnyrissä kypsytetty barleywine, joka on valmistettu Viron 100-vuotisjuhlan kunniaksi. Oluen nimen sanat "mäki eilen saari musta" ovat vanhoja viron kielen sanoja, jotka saattavat hyvinkin olla peräisin jo Viron asutuksen ajoilta 10 000 vuotta sitten.

Mitä oluttyyppi lupaa?
Barleywine eli ohraviini on pintahiivaolut. Oluttyylin nimessä oleva sana viini viittaa alkoholin määrään, jota on suunnilleen saman verran kuin viinissä eli 8-12 %. Aromimaailma on yleensä hedelmäinen, maltainen ja karamellinen ja väri vaihtelee tumman kuparisesta ruskeaan. Barleywinet säilyvät jopa useita vuosia runsaan alkoholin ansiosta.

Olut muualla
Lehe Pruulikoda

Kommentit

M: Maistuu oluelle.

J: Kävimme Tallinnan matkalla syömässä ravintola Pegasuksessa ja valitsin jälkiruoaksi oluen, sillä barleywinet sopivat hyvin jälkiruoaksi makeutensa ansiosta. Mägi Eile Saar Must on sameaa ja väriltään punaruskeaa. Makeassa tuoksussa on karamellisuutta, rusinaa, punaista marjaa sekä aavistus vaniljaa. Maku toisti tuoksun aromeja ja siinä oli myös omenaa sekä vähän katkeruutta ja havuisuutta. Olut sopi makeutensa ansiosta hyvin jälkiruokajuomaksi.

Kokonainen pullo on kuitenkin yhdelle hengelle vähän liikaa, joten olut kannattaa jakaa kahden tai kolmen hengen kesken. Itse tykästyin olueeseen ja voisin ostaa sitä varastoon seuraavan kerran Virossa käydessäni. Arvosanaksi annan +.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti