7. heinäkuuta 2018

Pasqua 11 Minutes Rosé 2017


Pasqua 11 Minutes Rosé 2017
IGT Rosé delle Venezie, Italia; Syrah, Corvina, Carmenère, Trebbiano di Lugana; 15,29 €

Tuottaja Pasqua

Etiketin mukaan roseeviiniä

Rypäleen mukaan
Syrah: tanniineja, marjoja (kirsikkaa, vadelmaa, luumua, karhunvatukkaa; kuumilla alueilla jopa hillomaista marjaisuutta), mausteita (neilikkaa, pippuria, valkopippuria), suklaata, kahvia, nahkaa, tupakkaa ja savua
Corvina: mietoa hedelmäisyyttä, hapokkuutta, aavistus karvasmantelia ja hapankirsikkaa, mansikkaa ja pähkinää
Carmenère: viher- ja mustapippuria, kahvia, suklaata, lakritsia, mustikkaa, tummaa kirsikkaa, puna- ja mustaherukkaa, vadelmaa ja metsämansikkaa
Trebbiano di Lugana: Verdicchionakin tunnettu, sekoitteissa suosittu neutraali rypäle; hapokkuutta, sitrusta, mantelia, omenaa, päärynää, kvitteniä, yrttejä, joskus pihkaa ja mineraalista maanläheisyyttä

Ruokana alkukesän raparperisalaatti hieman muokattuna ribsien kera.

Lyhyesti: rapsakka rosé

Kommentit 

M: Haalean lohenpunaisen viinin tuoksu on hapokas ja marjainen. Ensimmäiseksi siitä havaitsee mansikkaa, karviaista ja herukkaa, sen jälkeen sitrusta ja jopa hieman yrttisyyttä. Maku jatkaa tuoksun linjoilla: viini on kuiva ja pirteän hapokas, mansikkainen ja vadelmainen, yrttinen ja jopa hieman mineraalinen, samoin jälkimaku on hapokas, sitruksinen ja marjainen.

Vaikka viini on kuiva, sen marjaisuus luo aavistuksen makean vaikutelman. Maukas ja ryhdikäs rosé sopii nautittavaksi sellaisenaan ja myös ruokaviiniksi. Salaatin kanssa viini toimii hyvin, mutta ribsit kaipaisivat seurakseen punaviiniä. Tämä ei ole hömppärosé, joskus se tuntui jopa hieman liian hapokkaalta ja vakavastiotettavalta. Arvosanaksi viini saa +.

J: Viini on väriltään hailakan vaaleanpunainen. Sen tuoksussa on vadelmaa, mansikkaa, raparperia ja limeä. Maku on kirpeän hapokas, sitruksinen, yrttinen ja karpaloinen. Tuoksun aromit ovat mukana, mutta kevyempinä. Jälkimaku on mausteinen ja siinä on häivähdys vadelmaa. Ribsien kanssa viini ei ollut ihan täydellinen, mutta tasapainotti hapokkuutensa ansiosta mukavasti ribsien rasvaisuutta. Salaatin kanssa viini sopi paljon paremmin. Arvosanaksi annan +.



PS. Vaihdoimme salaattiin vuonankaalin tilalle jääsalaattia ja fetan tilalle paistettua halloumia sekä lisäsimme hieman korianteria. Ensi kerralla salaattipohjan voisi tehdä vaikkapa kahdesta eri vihreästä salaatista ja ohjeesta voisi jättää pois kurkun, herneet ja tillin.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti