-->

17. heinäkuuta 2018

Pincho Nation, Turku

Maailman ensimmäiseksi applikaatioravintolaksi mainittu Pincho Nation avasi ensimmäisen Suomen-ravintolansa Turussa toukokuussa. Ensimmäinen Pincho Nation avattiin Göteborgissa vuonna 2012 ja sen jälkeen franchising-periaatteella toimiva ketju on laajentunut Ruotsin eri kaupunkien lisäksi Norjaan ja Tanskaan.


Pincho Nation
Aurakatu 3, Turku

Marjutin työkaverin suosittelema ravintola kiinnosti, joten poikkesimme siellä iltapalalla, kun kävimme Turun Finnconissa viime viikonloppuna. Emme tienneet ravintolasta etukäteen muuta kuin konseptin: pöytä varataan ja ruoka tilataan sekä halutessa jopa maksetaan kännykkäsovelluksella. Mietimme, kuinka pitkälle systeemit olisi automatisoitu ja odotimme kliinistä ja tylsää pikaruokalaa, mutta toisin kävi. Heti ovelta avautui näkymä sokkeloiseen sirkukseen, joka vetäisi jalat alta!

Matkalla pöytään vastaan tulivat sirkusleijona, töyhtöpäinen hevonen, trapetsilla roikkuva apina ja vaaleanpunaiset pantterit (tai muut kissaeläimet). Sisustus sai heti hyvälle tuulelle ja sama fiilis jatkui koko illan ajan.


Meidät otti vastaan iloinen sirkustirehtööri, joka johdatti meidät värikkääseen saliin, esitteli ravintolan olennaisten paikkojen sijainnin ruoka- ja baaritiskeistä vessoihin ja vesipisteeseen, opasti sovelluksen käytössä ja suositteli sujuvasti useita ruokia. Myös sovellus ohjasi ensikertalaisia hyvin - epäsosiaaliselle nörtille oikeastaan ainoa tenkkapoo alun pakollisen kanssakäymisen lisäksi olisi se, että ruoat ja juomat pitää hakea itse tiskiltä, kun kännykkä hälyttää, ne eivät saavu pöytään esimerkiksi mekaanisella sirkusnorsulla (joka muuten olisi tosi cool!).

Kaiken kaikkiaan homma toimi mutkattomasti: ainakin viime perjantaina vapaita aikoja oli vartin välein ja annokset valmistuivat nopeasti. Jos nyt jotain parannettavaa olisi, niin laskun välisumma ei näy kuin laskun maksunäkymässä - maksamiseen ei ole pakko jatkaa, mutta olisi kätevämpää, jos vaikkapa tilauslistauksen yhteydessä näkisi, kuinka paljon rahaa on siihen mennessä onnistunut käyttämään.


Rahaahan saa huomaamatta menemään vaikka kuinka. Ruoka on ravintolan nimen mukaisesti pinchoja eli pieniä tapasten tapaisia naposteluannoksia, joiden hinnat vaihtelevat 4-6 euron hujakoilla. Niitä tuleekin tilattua runsaasti varsinkin, kun ensimmäisellä kerralla haluaa maistaa aivan kaikkea.

Annosten taso vaihteli: dumplingsit, plank steak, halloumiranskalaiset ja cheeseburger olivat herkullisia, kebab, friteerattu kana ja lohiceviche perushyviä ja ribsit taas mättöruoan näkökulmasta hieman mitättömiä, kun annoksessa oli vain kaksi luuta. Jälkiruoista crème brûlée ja mojitomansikat olivat maukkaita - lisäksi suklaafondant jäi kutkuttamaan, joten ehkä ensi kerralla Turussa on sen vuoro. Osan annoksista, esimerkiksi (halloumi)ranskalaiset tai kanapalat, voi hyvin jakaa seurueen kesken eli pöydän voi tilata täyteen pieniä annoksia ja maistella vähän kaikkea.


Juomapuoli on ihan kiva: drinksuja, sangriaa, olutta, siideriä ja viiniä laseittain tai pulloittain. Toisaalta mitäpä sitä napostelun oheen kaipaisikaan kuin hyvää, parempaa tai parasta viiniä? Emme kuitenkaan tilanneet GT:tä sovelluksella, vaikka ajatus houkutteli. Marjut tyytyi lasiin pinchos-punaviiniä, joka oli hyvää (Portugaliin voi aina luottaa), vaikkakaan ei dumplingien kanssa ihan paras valinta ja Jussi tilasi lasillisen "parempaa punaviiniä" eli Sangiovesea, joka oli myös hyvää ja sopi hyvin liharuokien kanssa.

Kaiken kaikkiaan kokemus oli positiivinen. Henkilökunta oli ystävällistä ja ravintolan miljöö yllätti aivan täysin. Hehkutimmekin paikkaa kaikille koko Finncon-viikonlopun ajan.


PS. Jos et päässyt Finnconiin ostamaan omaa kappalettasi, Espoon Science Fiction- ja Fantasiaseuran ESC ry:n uusi kirja Aikamatkailijan Espoo  on nyt saatavilla Espoon mafioissa tai sähköpostitse tilaamalla 10 € hintaan.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti