5. heinäkuuta 2018

Trooper vs. Trooper Light BrigadeSellon K-Citymarketista löytyi Iron Maidenin Trooper-oluesta perusversio sekä miedompi Light Brigade -versio, joten pakkohan ne oli ottaa vertailuun. Hintaa oli kummallakin noin neljän euron verran ja molemmat on valmistanut Robinsons Brewery.

Trooper Light Brigade (Pale Ale, 4,1 %) on väriltään kullankeltainen. Panimo lupaa oluessa olevan maltaisuutta ja sitruksista potkua. Tuoksu onkin maltainen, siinä on myös hedelmäisyyttä ja ruohoa. Maltaisuus hallitsee myös makua, ainoastaan jälkimaussa on sitrusta. Kokonaisuus on kevyt ja raikas, mutta oluena tämä ei ole kovin erikoinen. Voisihan tätä saunaoluena tai grillimakkaran kanssa juoda.

Trooper (ESB, 4,7 %) on panimon mukaan makean maltainen, bitterinen ja paahteinen. Väriltään olut on kuparinen. Tuoksussa on karamellisuutta, kevyttä maltaisuutta ja vähän sitrusta. Maku toistaa tuoksun aromeja, siinä on myös pähkinää ja kohtalaisesti katkeruutta. Jälkimaussa on pähkinää ja bitterisyyttä. Maukas olut, jota saa nykyään myös 5 litran tynnyrissä.

Voittajasta ei ole tässä vertailussa epäilystäkään, perusversio jyrää kevytversion alleen.

"Joka on kyllästynyt The Trooperiin, on kyllästynyt elämään." -Eddie


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti