Finca Las Moras Dadá Sweet Moscato 2016


Finca Las Moras Dadá Sweet Moscato 2016  
Mendoza, Argentiina; 100 % Moscato; 9,79 €

Tuottaja Finca Las Moras

Etiketin mukaan "viini, jota olet etsinyt, mutta et ole vielä löytänyt"

Rypäleen mukaan
Moscato (Muscat): aromikkuutta, kukkaisuutta, kuivattua aprikoosia ja persikkaa, hunajaa, rusinaa

Ruokana thaihenkinen kana-pinaatti-nuudelikeitto

Lyhyesti: makea ja kukkainen

Kommentit 

M: Kauniin kullankeltaisen viinin tuoksu on appelsiininkukkainen, hunajainen, makean persikkainen ja aavistuksen parfyyminen. Viini on makea (sokeria 65 g/l), tuoksusta tutut hunaja, persikka ja appelsiini toistuvat myös maussa. Suutuntuma on tahmea, mieleen tulevat nektarit ja vielä enemmän sokeria sisältävät jälkiruokaviinit. Sopiva hapokkuus pitää viinin kuitenkin ryhdikkäänä. Toisaalta tekisi mieli käydä siirtämässä tämä jälkiruokaviinien osastolle, toisaalta viini toimii myös ruokajuomana mausteisen kana-pinaatti-nuudelikeiton kanssa. Ei tämä mikään elämää suurempi viini ole, mutta hyvä dokabiliteetti sillä on varsinkin riittävän kylmänä. Arvosanaksi se saa 0.

J: Kullankeltaisen viinin tuoksu on makea, siinä on persikkaa, aprikoosia, hunajaa, parfyymisuutta ja limeä. Maku toistaa tuoksun aromeja ja siinä on myös kypsää appelsiinia. Jälkimakua hallitsee hunajaa, mukana on myös sitrusta, joka tasapainottaa viinin makeutta. Mausteisen keiton kanssa viini sopi kohtuullisen hyvin ja se muuttui hedelmäisemmäksi. Mansikoiden kanssa viini sen sijaan ei jostain syystä käynyt lainkaan. Muiden jälkiruokien kanssa viini voisi sopia hyvin. Arvosanaksi annan 0 eli viinin hinta-laatusuhde on sopiva.



Thaihenkinen kana-pinaatti-nuudelikeitto (3-4 hlölle)

(Pirkan thaimaalaisen nuudeli-pinaattikeiton reseptiä mukaillen)

400-500 g kanaa suikaleina
2-3 salottisipulia
2 punaista chiliä
2-3 valkosipulinkynttä
2 tl korianterinsiemeniä
1,5 l kanalientä
2 rkl soijaa
1 limetin raastettu kuori ja mehu
2 tl fariinisokeria
n. 100 g / 2 pkt nuudeleita (Mama/YumYum tai vastaava)
100 g pinaattia
1 punainen paprika
2-3 kevätsipulin vartta
puoli ruukkua korianteria hienonnettuna
1 dl suolapähkinöitä
öljyä

Paista kanasuikaleet öljyssä. Kuullota suikaleiden mukana pilkottu valkosipuli ja salottisipuli, lisää mukaan myös chili ja korianterinsiemenet. Kun kana alkaa olla kypsää, lisää kanaliemi ja anna hautua noin vartin verran.

Poista pinaatinlehdistä rangat ja pilko paprika, lisää ne ja nuudelit keittoon. Mausta liemi fariinisokerilla, soijalla ja limetinkuorella sekä -mehulla, lisää halutessasi myös nuudelipakettien mausteita (chilin kanssa kannattaa varoa). Anna kiehua pari minuuttia.

Lisää kevätsipuli, korianteri ja suolapähkinät. Tarkista maku.

Syö puikoilla ja lusikalla.