Luigi Bosca Malbec 2012



Luigi Bosca Malbec 2012 
DOC Luján de Cuyo, Argentiina; 100 % Malbec; 17,95 € vuonna 2015, vuosikerta 2015 19,49 €

Tuottaja Luigi Bosca

Etiketin mukaan orvokkia, kypsää marjaa, luumua, mokkaa ja karhunvatukkaa

Rypäleen mukaan
Malbec: kirsikkaa, luumua, kahvia, suklaata ja nahkaa, karhunvatukkaa, mustikkaa, orvokkia ja jopa tammea, mustapippuria

Ruokana täytetyt tortillat

Lyhyesti: tummapaahtoinen Malbec

Kommentit 

M: Kauniin tummanpunaisen viinin tuoksu on tumman marjainen ja mausteinen. Lisäksi siinä on tummapaahtoista kahvia ja savua, ehkä hieman etiketissä mainittua orvokkiakin. Viinin maku on napakan tanniininen eikä Luigi Bosca Malbec ole muutenkaan mikään hilloinen tusinamalbec, vaan ryhdikäs ja mukavan hapokas ruokaviini. Viinin vadelmainen marjaisuus toimii hyvin tummasävyisen kahvisuuden ja pienen savuisuuden kanssa. Jälkimaussa tuntuu vaniljaa ja pippuria.

Naudanlihasuikaleilla täytettyjen tortillojen kanssa viini sopii hyvin ja sen voisi kuvitella myös grilliruokien seuraksi. Kannattaa avata viini ilmaantumaan ainakin tuntia etukäteen. Arvosanaksi se saa ++.


J: Viini on väriltään rubiininpunainen. Sen tuoksussa on kypsiä tummia marjoja, luumua, kahvia ja hivenen mausteisuutta. Maku lisää aromipalettiin paahteisuutta, herukkahilloa ja häivähdyksen vaniljaa. Kypsän tanniinisuuden lisäksi maussa on hieman hapokkuutta. Jälkimaku on hilloinen, mausteinen ja jopa pippurinen. Tortillojen kanssa viini sopi oikein hyvin. Viini sopisi kypsille liharuoille, miksei myös grillatulle ruoalle. Arvosanaksi annan 0 eli laatu vastaa hintaa.