22. syyskuuta 2018

Olutblogisessiot vol. 8 - Pubit ja muut olutravintolat

Olutblogisessiot palaavat kesätauolta. Sessioiden ideana on, että yksi bloggaaja kirjoittaa ensin alustuksen jostain olueen liittyvästä aiheesta, ja sen jälkeen muut bloggaajat kirjoittavat samasta aiheesta mitä haluavat.

Kahdeksannen osan alusti Olutkoira, ja teemana ovat pubit ja muut olutravintolat.


Ravintola HarakanPesä
Leipurinkuja 2

Blogauksen aiheeksi valikoitui Espoon Leppävaarassa sijaitseva Ravintola HarakanPesä. Vaikka ensisilmäyksellä vaikuttaa siltä, että Leppävaaran pubi- ja olutravintolatarjonta on keskittynyt Sellon ympäristöön, kannattaa joskus vaeltaa myös radan pohjoispuolelle.

Aiheen valinta oli helppoa, sillä juna-aseman ja kodin läheisyydessä sijaitsevasta HarakanPesästä on muodostunut Loppasuiden kantapaikka. Suurimmat syyt tähän lienevät Espoon Science Fiction- ja Fantasiaseuran tapaamiset (joka kuun viimeinen maanantai klo 18) ja Baaripähkinä-pubivisa, johon joukkueemme on osallistunut jo muutaman vuoden ajan (perjantaisin klo 19). Jos tarkasti katsoo, meidät saattaa myös bongata HarakanPesän nettisivuilta.

Toimme Kesäpähkinän mestarit 2016 -pystimme Harakanpesään


Pienkerrostalon pohjakerroksessa sijaitseva HarakanPesä on pubityylinen ravintola, josta saa oluen lisäksi myös ruokaa. Perusoluiden lisäksi tarjolla on hyvä valikoima pullo-oluita sekä säännöllisesti vaihtuva Stallhagenin hanaolut. Olutvalikoimassa korostuu myös paikallisuus, sillä HarakanPesästä saa Fat Lizardin ja Espoon oman panimon oluita. Myös Albergan panimon oluita, kuten King's Road, on ollut välillä tarjolla.

Ravintolassa järjestettiin jonkin aikaa olutklubeja säännöllisen epäsäännöllisesti, mutta niistä on ikävä kyllä luovuttu vähäisen osallistujamäärän takia. HarakanPesästä löytyy joka tapauksessa olutta moneen makuun, ja myynnissä on silloin tällöin erikoisiakin oluita, esimerkiksi vuoden alussa Malduguns 1984.


Vaikka tämänkertaisen sessioblogauksen tarkoituksena ei ole keskittyä ruoan ja oluen yhdistämiseen, HarakanPesän ruoat on pakko mainita. Päivisin saa lounasta ja iltaisin à la carte -listalta löytyy jo klassikoksi muodostunut Pesän burgeri sekä muuta pubiruokaa, pihvejä ja salaatteja. Ruokalista uudistuu ainakin pari kertaa vuodessa, joten kyllästymään ei pääse. (PS. Pelmenit takaisin!)


HarakanPesä sijaitsee vuonna 1988 perustetun teatteriravintola Albergan vieressä. Albergan perustivat syntyperäinen leppävaaralainen Keijo Kiverä ja hänen vaimonsa Vuokko Varila-Kiverä, joilla oli ollut Lounasmestari-niminen ravintola Haagassa vuodesta 1982 lähtien. Kun Albergan vieressä sijainnut liike lopetti toimintansa lamavuonna 1991, Albergan jatkoksi perustettiin HarakanPesä. Pari vuotta myöhemmin myös samassa kiinteistössä sijainnut videovuokraamo lopetti toimintansa ja HarakanPesä laajeni sen tiloihin. Alkuperäiset tilat ovat edelleen ruokailijoiden käytössä, ja Perä-Harakaksi kutsutussa laajennuksessa voi oluen siemailun lisäksi pelata biljardia ja dartsia tai seurata suurten kisojen aikaan jääkiekkoa tai jalkapalloa screeniltä. Ravintolasta ylettyy myös yhdelle Pokestopille, jos taskuhirviöiden pyydystäminen kiinnostaa.

HarakanPesän ja Albergan kanssa samaan yritysryppääseen kuuluu Sellossa sijaitseva ravintola Base, jonka viiniklubissa olemme käyneet sen perustamisesta saakka. Base on profiloitunut enemmän fine diningin ja viinien suuntaan, mutta ruokaravintolan lisäksi Basella on myös pubipuoli. Myös Basen olutvalikoimaan kuuluu Stallhagenin kausiolut, muuten valikoima on hieman erilainen. Viime kerralla käydessämme hanavalikoimasta löytyivät mm. Koskipanimon Tomahawk IPA ja La Trappe Blond.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti