11. lokakuuta 2018

Saimaa Brewer's Special Alabama Red IPAMikä olut?
Brewer's Special Alabama (Saimaa Brewing Company)
Oluttyyppi: Red IPA
Alkoholia: 3,5 %
Katkeruus: 50 IBU
Hinta: 2,79 € Ison Omenan K-Citymarketissa

Mitä panimo lupaa?
Punertava suodatettu gluteeniton pintahiivaolut. Oluen maussa ja tuoksussa on havaittavissa miellyttävää havuisuutta, kevyttä karamellisuutta sekä kuivaa greippisyyttä. 

Mitä oluttyyppi lupaa?
India pale ale (IPA) on pintahiivaolut, joka kehitettiin Britanniassa 1700-luvulla. Oluen piti kestää 4-5 kuukautta pitkä laivamatka Intiaan, joten siitä tehtiin vahvaa ja voimakkaasti humaloitua. Red IPA on amerikkalaistyylisen IPA:n versio, jossa korostuu maltaisuus ja karamellisuus. Nimensä mukaisesti se on väriltään punertava.

Kommentit

M: Maistuu oluelle.

J: Alabama Red IPA on gluteeniton ja alkoholia siinä on vain 3,5 %. Kuparinpunainen olut on sameaa. Vaaleaa vaahtoa muodostui kaadettaessa runsaasti. Tuoksussa IPA:lle tyypillisiä aromeja kuten greppiä ja havua, siinä on myös karamellisuutta. Maussa on samoja aromeja kuin tuoksussa. Karamellisuus tulee maussa esille enemmän tuoksussa. Olut ei ole vetinen, vaikka alkoholia on vähemmän kuin tyypillisessä keskioluessa. Aluksi olut maistuu raikkaalle, mutta katkeruus alkaa pian ylikorostua. Jos pitää IPA:sta ja haluaa vähän kevyempää juotavaa, niin tämä lienee oiva valinta. Kokonaisuus ei aiheuta suuri tunteita suuntaan tai toiseen, joten arvosanaksi annan 0.

1 kommentti :

  1. Kappas vieläkin vanhaa versiota löytyy jostakin hyllystä... Tästähän on uusi versio (2,8%) ollut jo pari kk ulkona. Suosittelen senkin testaamaan, ei ole tätä huonompi "24/7-kevyt-ipa".

    VastaaPoista