1. marraskuuta 2018

OlutExpo 2018

Sisäänpääsyn tarjosi OlutExpo / Event Team Tapahtumapalvelut Oy

OlutExpo 2018 järjestettiin 26.-28.10. Tapahtuma osui samaan aikaan Kirjamessujen sekä Viini ja Ruoka -messujen kanssa, ja neljän messuilupäivän jälkeen olo alkoi olla jo melko väsynyt. Jussi meni kuitenkin paikalle sunnuntaina iltapäivällä heti, kun OlutExpo aukesi klo 14, sillä viininmaistelun jälkeen pitää perinteisesti juoda vapauttava olut.


Pääsylippu maksoi sunnuntaina 35 €, mikä saattoi tuntua kalliilta, mutta lipun hintaan sisältyi 25 € saldoa maksukortilla sekä maistelulasin vuokra. Akkreditoituneelle bloggarille sisäänpääsy ja lasi olivat ilmaiset, mutta saldoa piti ladata itse.

Aikaisen ajan takia Kaapelitehdas oli aluksi hiljainen ja lähes tyhjä. Vähitellen paikalle alkoi saapua enemmän porukkaa, mutta mitään varsinaista tungosta ei ehtinyt kehittyä sinä aikana, kun olin paikalla. Kun kysyin edellisistä päivistä, vastaus riippui tiskin takana olleesta henkilöstä. Joidenkin mukaan kävijöitä oli ollut odotettua vähemmän ja toisten mukaan oli ollut tungosta.

Paikalla olleiden viskikojujen määrä yllätti, sillä tapahtumaa oli mainostettu oluella. Karkean arvion mukaan kolmannes näytteilleasettajista tarjosi viskiä. Perinteisten juomatiskien lisäksi tarjolla oli myös aktiviteetteja kuten minigolfia ja videopelejä. Hauska yksityiskohta olivat seisomapöytien oluttuoppia muistuttavat pöytäliinat.


Ensimmäiseksi olueksi valikoitui Firestone Walker Brewing Companyn Bretta Weisse (Berliner Weisse, 4,9 %). Sitruksinen, maltainen ja hedelmäinen olut oli maukas eikä liian hapan. Seuraavaksi lasiin päätyi Thornbridge Breweryn California Sun (IPA, 4,5 %), joka oli mukavan raikas perus-IPA. Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan NEIPA (New England IPA, 7,5 %) tarjosi aromeissan runsaasti greippiä, mangoa, kypsää ananasta ja trooppista hedelmää. NEIPA-tyylille uskollista olutta voisi mieluusti juoda uudestaankin.


Tapahtuman parhaimpien etikettien palkinnon saa tällä kertaa Waahto Brewery hauskoilla eläinaiheillaan. Heiltä pääsi testiin Red Ale (5,4 %). Kettuetiketin alta löytyi karamellinen, marjainen ja bitterinen olut. Hyvää oli tämäkin.


Oluiden lisäksi tutustuin viskitarjontaan. Cardhu 12 yo Single Malt, Glenkinchie 12 yo ja Famous Grouse Ruby Cask olivat kaikki hedelmäisiä. Cardhussa oli lisäksi hieman karamellisuutta ja Famous Grousessa puolestaan kuivahedelmää ja vaniljaa. Pidin kaikista kolmesta, mutta Cardhu oli eniten omaan makuuni.


Valamon kuusivuotias viski on kypsytetty bourbontynnyrissä ja sen aromimaailmaa hallitsikin tammisuus. Tilkka vettä pehmensi makua hieman. Valamon tiskillä oli tarjolla myös uutuus, Kirkkoviini XO. Tuoksu ja maku toivat mieleen portviinin. Tätä sopii siemailla vaikka joulun aikaan.

Viskien jälkeen oli aika suunnata kotiin syömään, joten yläkerran ruokapuoli jäi testaamatta. Enemmänkin aikaa OlutExpossa olisi mieluusti viettänyt, mutta messukooma oli jo sitä luokkaa, että oli pakko luovuttaa. Ehkä ensi vuonna sitten pidemmän kaavan mukaan.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti