8. marraskuuta 2018

Viini ja ruoka 2018 - islantilaisia, italialaisia ja japanilaisia oluita

Bloggaajapassit tarjosi Messukeskus

Viini ja ruoka 2018 -messuilla saattoi viinin lisäksi maistella myös oluita, ja niinpä Jussi päätyi testaamaan Amkan tiskin tarjontaa useaan otteeseen. Oluiden maisteluhinta oli 2 € / dl. (Tarjolla oli myös muitakin oluita muillakin tiskeillä, mutta jotenkin askeleet veivät aina samaan suuntaan.)Islantilainen Einstök-panimo sijaitsee Akureyrissä, Pohjois-Islannissa. Panimon edustaja oli paikalla, joten pääsimme samalla testaamaan lähes kokonaan unohtuneita islannin kielen alkeita.

Icelandic White Ale (5,2 %; 3,99 €) oli raikkaan sitruunainen, korianterinen ja vehnäinen. Tuoksussa oli myös hieman appelsiinia. Icelandic Wee Heavy (8,0 %; 4,98 €) oli aromeiltaan karamellinen, marjainen, kuivahedelmäinen ja hieman savuinen. Toasted Porterin (6,0 %; 3,98 €) tuhdissa tuoksussa ja maussa oli runsaasti paahteisuutta, kahvia, ruisleipää ja lakritsaa. Näistä kolmesta White Ale oli eniten Jussin mieleen.


Japanilaisen Kiuchi-panimon Hitachino Nest Beer -oluita oli tarjolla laaja kattaus. Dai Dai IPA (6,0 %; 4,48 €)  oli raikkaan sitruksinen, appelsiininen ja mandariininen. Espresso Stout (7,0 %; 4,98 €) oli kahvinen, paahteinen, lakritsinen ja tumman suklainen. Einstök Toasted Porteriin verrattuna Espresso Stout oli hieman kevyempi. Red Rice Ale (7,0 %; 4,98 €) oli maistetuista oluista oudoin. Sen aromeissa oli riisiä, salmiakkia, appelsiinia, hapanta marjaisuutta ja yrttisyyttä.

Viimeisenä maistoon päätyi italialaisen Baladin-panimon Nazionale (6,5 %; 4,99 €). Se oli sitruksinen, maltainen, banaaninen, hedelmäinen ja hieman korianterinen. Kannattaa maistaa, jos Italiasta ovat tuttuja vain Peroni ja Birra Moretti.

Oluet toivat mukavaa vaihtelua viinien maisteluun, toivottavasti niitä on ensi vuonnakin tarjolla.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti