3. marraskuuta 2018

Viini ja ruoka 2018 - Roodeberg-komponenttitasting

Bloggaajapassit tarjosi MessukeskusViini ja ruoka -tapahtumasta raportointi alkaa!

Aloitimme viinimessujen tastingit perjantaina Roodeberg-komponenttitastingissa (12 €). Tastingin ohjasi KWV:n pääviinintekijä Wim Truter. Aluksi maistoimme Roodeberg Redin vuosikertaa 2016 ja sen jälkeen tarkoituksena oli, että sekoittaisimme samanlaisen viinin.

Tavoitteemme Roodeberg Red (43 % Cabernet Sauvignon, 30 % Shiraz, 12 % Merlot, 6 % Petit Verdot, 3 % Tannat, 3 % Tempranillo ja 3 % muut lajikkeet) oli täyteläinen, tumman marjainen ja hieman kahvinen, mausteinen ja paahteinen, joten siihen oli pyrittävä - tai sitten johonkin ihan muuhun.


Meille annetut komponentit eivät kuitenkaan olleet aivan samat.

Cabernet Sauvignon on Roodeberg Redin perusta. Se tuo viiniin ryhtiä ja tanniineja, toisaalta myös pehmeyttä ja makeita marjoja kuten luumua, mustaherukkaa, mustikkaa ja karhunvatukkaa.

Petit Verdot tuo viiniin vähän tanniineja sekä paahteisuutta, vaniljaa ja tummia marjoja, kuten luumua.

Tempranillo tuo viiniin punaista marjaa, mansikkaa ja kirsikkaa sekä kirpeitä tanniineja.

Petite Sirah tuo viiniin tanniineja sekä makeita tummia marjoja ja mausteita, pippuria, vaniljaa ja minttua.

Tannat tuo viiniin tanniineja, hapokkuutta ja marjaisuutta sekä pitkää makua eli pienissä määrin se tukee kokonaisuutta.


Kun perusteet olivat hallussa, tastingin lopuksi sai kokeilla erilaisia yhdistelmiä niin paljon kuin ehti.

Kahden kokeilun jälkeen Marjut päätyi sekoittamaan 50 % Cabernet Sauvigonia ja jakamaan lopun tasan muiden lajikkeiden kesken eli Petit Verdot'a, Tempranilloa, Petite Sirahia ja Tannatia oli noin 6,25 % kutakin. Lopputulos oli hedelmäinen ja pyöreä, mutta kuitenkin ryhdikäs viini, joka oli helppoa juotavaa jo nyt.

Jussin sekoituksessa oli 30 % Cabernet Sauvignonia, Petit Verdot'a ja Tempranilloa kutakin sekä 10 % Petite Sirahia, Tannatin Jussi jätti kokonaan pois. Lopputuloksena oli kirpeän tanniininen ruokaviini, jossa oli punaista marjaa ja vihreitä aromeja.


Lopuksi kumpikin oli sitä mieltä, että oma cuvée on tietenkin maailman paras. Tämä oli tosi kivaa, viinien sekoitusta voisi kokeilla useamminkin ja ajan kanssa.

***
Olemme päässeet sekoittamaan eri juomia aiemminkin:

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti