6. joulukuuta 2018

Hedönist Harry Porter

Näytepullo / Hedönist


Mikä olut?
Harry Porter (Hedönist / Saimaa Brewing Co, valmistettu Malmgårdin panimolla)
Oluttyyppi: porter
Valmistusaineet: maustettu kanelilla ja bourbonvaniljalla
Alkoholia: 5,5 %
Katkeruus: 40 EBU
Väri: 270 EBC
Hinta: esim. 3,19 € Prismassa

Mitä etiketti lupaa?
Vahva, tumma ja todellakin taianomainen, loitsuu vaniljan ja kanelin makukombollaan soihdut sammumaan ja kulkusesi kilisemään.

Mitä oluttyyppi lupaa?
Porter on englantilainen tumma pintahiivaolut, jota on valmistettu 1700-luvulta lähtien. Oluen tumma väri ja kevyen paahteinen aromi johtuvat valmistuksessa käytetyistä tummista maltaista. Porteriin käytettyjä maltaita ei paahdeta kuten stoutin maltaita. Maussa on tyypillisesti kahvia, lakritsaa, suklaata, toffeeta ja karamellisuutta.

Olut muualla
Hedönist

Kommentit

M: Makean kahvinen.

J: Lajitteluhattu valitsi Hedönistin näytepakkauksen sisällöstä maisteluun ensimmäisenä erään Harry-nimisen velhon mieleen tuovan Harry Porterin. Olut on väriltään musta kuin Voldemortin sielu ja sen tuoksu on huumaava sekoitus suklaakastiketta, kahvia, vaniljaa, kanelia ja luumua. Paahteinen maku jatkaa samoilla linjoilla vaniljan maistuessa voimakkaimmin. Jälkimakua hallitsee kahvinen paahteisuus, jota siirappinen makeus tasapainottaa. Tuhdin maun perusteella ei välttämättä arvaisi, että Harry Porterissa on vain 5,5 % alkoholia. Aika monta näitä kyllä saisi juoda, ennen kuin soihdut alkaisivat etiketin lupauksen mukaisesti sammua.

Harry Porter sopisi ehkä makeiden jälkiruokien kuten joulutorttujen kanssa, mutta menee se hyvin myös sellaisenaan. Kaikki eivät välttämättä pidä tällaisista makean vaniljaisista oluista. Minä pidin, joten annan arvosanaksi +.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti