9. tammikuuta 2019

Olarin Panimo Dibs On the Sachertorte (2019)Mikä olut?
Dibs On the Sachertorte (2019) (Olarin Panimo)
Oluttyyppi: imperial stout
Valmistusaineet: mäskissä oikeita sacherkakkuja
Alkoholia: 10,4 %
Hinta: 10 € Olarin panimon panimokaupassa Otaniemessä

Mitä etiketti lupaa?
Laitettiin tähän börstaa oikeaa sacherkakkua, koska MIKSEI!

Mitä oluttyyppi lupaa?
Imperial stout -tyylin oluissa on yleensä paahdettua mallasta, kahvia, tummaa suklaata ja palanutta tuoksua, usein myös karamellisuutta, luumua, taatelia tai rusinaa. Ikääntymisen myötä imperial stout saattaa alkaa muistuttaa portviiniä. Imperial stoutin alkuperäinen nimitys oli Imperial Russian Stout. Oluttyyli sai nimensä siitä, että Venäjän keisarinna Katariina II Suuri (hallitsijana 1762–1796) halusi hoviinsa brittiläistä stoutia ja panimoiden piti kehittää olut, joka kesti kuljetuksen Venäjälle.

Kommentit

M: Olutsiirappia. Kyllä tästä erottaa myös sachertortussa (oletettavasti) käytetyn aprikoosihillon ja hitusen kahvia.

J: Nyt on kyseessä tuore tapaus, sillä Dibs On the Sachertorte (2019) julkaistiin 4. tammikuuta. Olut on väriltään tummanruskea, lähes musta. Beigeä vaahtoa muodostuu kaadettaessa jonkin verran. Tuoksussa on kahvia, suklaakakkua, taatelia ja aprikoosia. Makua hallitsevat espresso ja tumma suklaa, myös aprikoosia on hieman. Kahvisessa ja paahteisessa jälkimaussa aprikoosisuus kallistuu jo hilloisuuden puolelle.

Olarin Panimon Save the Date imperial stoutiin verrattuna tämä on paahteisempaa ja vähemmän makeaa. Jos vertailua jatkaisi, niin Save the Date toimi hyvin burgerin seurana, kun taas tämä sopisi kahvisuutensa takia tummasta suklaasta tehdyn suklaakakun kanssa. Todella hyvä imperial stout saa arvosanaksi ++.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti