5. tammikuuta 2019

Telmo Rodriguez Gazur 2016


Telmo Rodriguez Gazur 2016 
DO Ribera del Duero, Espanja; Tinto Fino ja pieniä määriä Navarro-, Valenciano- ja Albillo Mayor - rypäleitä; 10,32 € Viking XPRS. Luomu!

Tuottaja Compañia de Vinos Telmo Rodriguez

Etiketin mukaan Ribera del Dueron punaviiniä

Rypäleen mukaan
Tinto Fino (Tempranillo): marjoja, luumua, tupakkaa, vaniljaa, nahkaa, yrttejä

Ruokana papu-naudanlihatäytteiset tortillat

Lyhyesti: täyteläinen ruokaviini

Kommentit 

M: Viinin väri on hyvin tummanpunainen, lähes läpinäkymätön, ja reunoilta se vivahtaa hieman violettiin. Tuoksussa on odotetusti tummia marjoja, luumua ja mausteita, mieleen tulevat ensimmäisenä neilikka ja pippuri. Vaikutelma on melkein joulumausteinen, mutta viinin savuisuus vie taas ajatukset toiseen suuntaan. Samat aromit jatkuvat maussa, luumu ja karhunvatukka hallitsevat ja mausteisuus komppaa taustalla. Mehevän hedelmäinen viini on mukavan hapokas ja tanniinit ovat pehmeät, mutta jäävät lopuksi hitusen kutittelemaan ikeniin. Runsaan luumuisesta mausta jää kielelle savuisuutta.

Ruokaviininä Gazur oli mainio ja maistui ruoan jälkeen myös sellaisenaan. Kannattaa avata viini ilmaantumaan hyvissä ajoin ennen ruokaa, sillä se pehmentää viinin makua entistä miellyttävämmäksi. Bongasimme viinin Viking XPRS:n alepöydästä aiemmin syksyllä ja nappasimme mukaan. Kympin viini oli loistava löytö ja saa arvosanaksi ++.

J: Viini on väriltään syvän tummanpunainen ja reunoiltaan purppurainen. Tuoksussa on tummaa marjaisuutta, karhunvatukkaa, mustaherukkaa, luumua, savua ja mausteisuutta. Maku toistaa tuoksun aromeja ja siinä on myös karpaloa. Viini on hapokas ja tanniineja on kohtalaisesti. Pitkähkö jälkimaku on mausteinen ja savuinen. Ilmaantumisen myötä viinin aromeihin tulee herukkahilloa ja hapokkuus pehmenee.

Viini oli parhaimmillaan ruoan kanssa. Tortillojen kanssa se kävi hyvin ja sopisi se muillekin tuhdeille liharuoille. Kympin viiniksi tämä oli erinomainen ja saa hinta-laatusuhteen ansiosta arvosanakseen ++.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti