Pillitteri Cabernet Franc 2010


Pillitteri Cabernet Franc 2010
VQA Niagara-on-the-Lake, Kanada; Cabernet Franc; 19,99 €

Tuottaja Pillitteri Estates Winery

Etiketin mukaan silkkiset tanniinit, mustapippuria, sikaria ja metsämarjoja

Rypäleen mukaan
Cabernet Franc: pippuria, tupakkaa, vadelmaa, viinimarjaa, orvokkia, lyijykynää, kepeät tanniinit; viileillä alueilla myös yrttejä, nokkosta, paprikaa

Ruokana pekoni-cheddarhampurilaiset viski-vaahterasiirappikastikkeen kera

Lyhyesti: savuinen ja tumman marjainen viini grilliruokien seuraksi

Kommentit

M: Viime aikoina vastaan on tullut mainioita cabernet franceja, joten odotukset olivat korkealla myös Pillitterin suhteen. Viinin tuoksussa on savua, tummia marjoja, luumua ja yrttisyyttä, ehkä hieman paprikaakin. Maku on melko täyteläinen ja pehmeän tanniininen, tuoksusta tutut aromit jatkuvat myös maussa. Jälkimaku on mausteinen, savuisuus ja marjaisuus tuntuvat pitkään.

Hampurilaisen kanssa viini sopii hyvin ja ruoan jälkeen loppu maistuu sellaisenaan, vaikka ihan varsinainen seurusteluviini tämä ei ole. Muutaman tunnin ilmaantuminen pehmentää sitä mukavasti ja lopulta viini on mehukas ja samettinen. Arvosanaksi se saa +.

J: Viini on syvän rubiininpunainen ja vivahtaa reunoiltaan hieman tiilenpunaiseen. Tuoksussa on tummaa marjaa, paahteisuutta, viikunaa, seetriä ja mausteisuutta. Keskitäyteläinen. kevyen hapokas ja pehmeän tanniininen maku toistaa tuoksun aromeja. Maussa on myös pippurisuutta sekä lakritsaa. Jälkimaku on pippurinen. Hampurilaisen kanssa viini sopi mainiosti ja käy varmasti muidenkin liharuokien seuraksi. Hinta-laatusuhde on erinomainen, viini saa arvosanaksi ++.


Viski-vaahterasiirappikastike


Kanada-teeman mukaisesti Atrian sivuilta bongattuun, alunperin glaseerausta varten tarkoitettuun viski-vaahterasiirappikastikkeeseen päätyi edullinen kanadalainen Black Velvet -viski, toisin sanoen sekoita kastikkeeksi ja käytä hampurilaisen välissä:

2 rkl viskiä
2 rkl omenasosetta
4 rkl vaahterasiirappia