Alkon maaliskuun erikoiseräoluita

Oluet maistettu Alkon mediapruuvissa

Maaliskuun erikoiserän teemana oli Aasialaisille mauille. Oluita oli tällä kertaa mukana vain muutama, jotka olivat teeman mukaisesti aasialaisia.



Thaimaan suurimman panimon Boon Rawd Breweryn Leo Lager (5,0 %; 2,49 €) oli melko perinteinen lager. Sen tuoksussa oli viljaa, maltaisuutta, keksiä ja kevyesti sitrusta. Hieman makea maku toisti tuoksun aromeja. Kyllä tämä varmaan aasialaisten ruokien kanssa menee, kunhan ne eivät ole liian tulisia.

Japanilaisen Kiuchi-panimon Hitachino Nest Lager (5,5 %; 3,99 €) oli puolestaan aromeiltaan kevyen maltainen, ruohoinen, hedelmäinen, persikkainen ja kuivahedelmäinen. Jälkimaussa maistui sitrus ja appelsiini. Näistä kahdesta lagerista tämä oli suosikkini.





Oluista paras oli mielestäni Hitachino Nest Saison du Japon (5,0 %; 3,99 €). Oluen teossa on käytetty fermentoitua riisiä ja yuzu-sitrushedelmän mehua. Hedelmäisessä tuoksussa oli persikkaa, sitrusta ja jonkinlaista hiivaisuutta, joka lienee peräisin riisistä. Hieman mausteinen maku toisti tuoksun aromeja. Itse joisin tätä sellaisenaan ilman mitään ruokaa.

Vehnäpohjaisen Hitachino Nest Anbai Alen (5,0 %; 4,99 €) aromeissa erottui selvästi jokin hedelmä, joka paljastui ume-hapanluumuksi. Olut on maustettu moshio-merisuolalla, joka toi makuun hieman happamuutta. Muuten oluen aromimaailma oli hedelmäinen. Jos haluaa maistaa jotain erikoista, niin sitten tämä olut on hyvä valinta.