Jean Biecher Moshi Moshi Organic 2017



Jean Biecher Moshi Moshi Organic 2017
AC Alsace, Ranska; 52 % Pinot Blanc, 30 % Silvaner, 10 % Gewürztraminer, 5 % Muscat d'Alexandrie, 3 % Auxerrois; 12,99 €. Luomu.

Tuottaja Jean Biecher

Etiketin mukaan luomuviini

Rypäleiden mukaan
Pinot Blanc: hedelmäisyyttä, omenaa, päärynää, melonia, aprikoosia, sitrusta, kukkaisuutta, jonkin verran mineraalisuutta ja hapokkuutta, joskus myös pähkinää ja mantelia, mausteita ja savua
Silvaner: maanläheisyyttä, mausteita, omenaa, yrttejä, kukkia, hapokkuutta
Gewürztraminer: parfyymisuutta tai parfyymista aromaattisuutta, litsiluumua, kukkaisuutta, varsinkin ruusua, luumarjoja, trooppisia hedelmiä greipistä ananakseen, passionhedelmää, hunajamelonia, guavaa, yrttejä ja makeita mausteita, pippuria, inkivääriä, kanelia, hunajaa
Muscat d'Alexandrie: aromikkuutta, kukkaisuutta, kuivattua aprikoosia ja persikkaa, hunajaa, rusinaa
Auxerrois: sitrusta, hedelmää, kukkaisuutta, hapokkuutta, hunajaa

Ruokana juustofondue

Lyhyesti: raikkaan hedelmäinen viini joko sellaisenaan tai ruoan kanssa

Kommentit 

M: Alkon myyjä suositteli uutuushyllyyn äskettäin saapunutta Moshi Moshia meille, kun kävimme etsimässä juustofonduen kanssa sopivaa viiniä.

Viinin tuoksu on runsaan aromaattinen ja hedelmäinen. Nenä löytää gewürztraminerin ja muscatin parfyymisuutta ja mausteisuutta, vaikka niitä ei lähes kaikkien sallittujen alsacelaisten rypäleiden sekoitteessa ole yhteensä kuin 15 %. Tuoksussa on ilmaantumisen jälkeen pientä savuisuutta, hedelmäisyys taittuu mangon ja päärynän suuntaan. Viinin maku on lempeän hapokas ja hedelmäinen, vähäinen jäännössokeri (6 g/l) pehmentää makua edelleen. Pieni mausteisuus piristää ja kokonaisuus on tasapainoinen ja miellyttävä.

Vaikka viiniä suositellaan aasialaisen ruoan kanssa ja sen etiketissäkin on sushia, se sopii myös fonduen kanssa. Arvosanaksi kivan hedelmäinen ja helposti juotava viini saa 0.

("Moshi moshi" on muuten japania ja tarkoittaa "haloo".)

J: Viini on väriltään kirkas, vaalea sitruuna. Aromaattisessa tuoksussa on runsaasti hedelmää - päärynää, omenaa, aprikoosia, kypsää ananasta ja hunajamelonia. Viinin hieman lämmettyä ja ilmaannuttua tuoksuun tulee kypsää, trooppista hedelmäisyyttä. Hapokkaassa maussa on pirteää limeä, joka tasapainottaa hedelmäisiä aromeja. Jälkimaku kääntyy sitruksiseksi ja hieman mineraaliseksi.

Rasvaisen fonduen kanssa viini sopi hyvin. Se sopisi myös kevyemmille ruoille kuten vaalealle kalalle ja joisi mennä myös sellaisenaan seurustelujuomana. Monipuolisen aromimaailman vuoksi viini saa arvosanaksi +.