Rutherford Ranch Silver Buckle Ranchero Red 2013



Rutherford Ranch Silver Buckle Ranchero Red 2013
Central Coast, Kalifornia, USA; Syrah, Merlot, Zinfandel; 19,90 € Viking Linella

Tuottaja Rutherford Ranch

Etiketin mukaan marjoja, tummaa suklaata ja kanelia

Rypäleen mukaan
Syrah: tanniineja, marjoja (kirsikkaa, vadelmaa, luumua, karhunvatukkaa; kuumilla alueilla jopa hillomaista marjaisuutta), mausteita (neilikkaa, pippuria, valkopippuria), suklaata, kahvia, nahkaa, tupakkaa ja savua
Merlot: luumua, hedelmäisyyttä, karhunvatukkaa, mansikkaa, pehmeyttä; joskus myös kahvia, tupakkaa ja savua, yrttejä
Zinfandel: ryhdikäs ja hedelmäinen, alueen mukaan joko pehmeä ja makea tai mausteinen ja tanniininen; punaisia marjoja, vadelmaa, karhunvatukkaa, anista, pippuria

Ruokana ribsit, tomaatti-papusalaatti (ilman oliiveja) ja chimichurri

Lyhyesti: kypsän marjainen ja suklainen viini

Kommentit 

M: Tummanpunaisen, lähes läpinäkymättömän viinin väri rusertaa hieman reunoiltaan. Sen tuoksussa on kypsiä marjoja ja ilmaantumisen myötä enenevässä määrin vaniljaa ja suklaata, aavistus minttua ja muita mausteita ja jonkin verran savua. Tuoksusta tutut aromit jatkavat myös täyteläisessä maussa. Tanniinit ovat pehmeät, ja jälkimaussa tuntuu savua ja mausteita.

Ruoan kanssa kypsän hedelmäinen ja makean marjainen viini toimii hyvin, BBQ-kastikkeella maustetut ribsit ovat viinin kanssa loistava yhdistelmä. Vaikka chimichurrin etikka ja salaatin sipuli ja tomaatti ovatkin usein viinille haastavia, Silver Buckle Ranchero Red pärjää niidenkin kanssa hyvin. Viini on toisaalta kosiskeleva ja helposti juotava kalifornialainen punaviini, mutta toisaalta myös ryhdikäs ja tasapainoinen kokonaisuus, joka on juuri sopiva lauantai-illan äijäruoan seuraksi. Arvosanaksi se saa +.

J: Syvän tummanpunaisen viinin tuoksussa on kypsää tummaa marjaa, karhunvatukkaa, tummaa suklaata, viikunaa ja aavistus savua. Täyteläisessä, pehmeän tanniinisessa maussa on samoja aromeja kuin tuoksussa ja niiden lisäksi mausteisuutta sekä herukkahilloa. Jälkimaussa mausteisuus kääntyy pippuriseksi.

Ribsien kanssa viini oli täydellinen valinta. Chimichurri ja salaatissa ollut sipuli olivat viinille suurempi haaste, mutta niistäkin se selvisi kohtuullisen hyvin. Laadukas ja hyvä kalifornialainen viini saa arvosanakseen +.