Tulossa 22.-23.3. 2019: Helsinki Natural Wine

Viinit ja ruoka tarjottu lehdistötilaisuudessa


Kulttuuritehdas Korjaamolla järjestetään tulevana viikonloppuna 22.-23.3.2019 Helsinki Natural Wine -tapahtuma. Sen teemana ovat alkuviinit eli viinit, joihin käytetyt rypäleet kasvatetaan ja valmistetaan viiniksi luonnonmukaisin menetelmin ilman synteettisiä lannoitteita tai torjunta-aineita. Viinit myös käytetään villihiivoilla eikä niihin yleensä lisätä rikkidioksidia eli sulfiitteja.

Meidät kutsuttiin Winoon kuulemaan tapahtumasta lisää.


Helsinki Natural Winessa on maistettavissa yli 200 viiniä ja siideriä sekä kolmen suomalaisen pienpanimon - Kakolan, Kimiton ja Stadin panimon - oluita. Lasillinen viiniä maksaa 6 - 8 € ja pieniä maisteluannoksia saa 2,5 - 4 € hintaan. Jos sattuu löytämään oikein hyvän viinin, sitä voi ostaa pullollisen paikan päällä nautittavaksi.

Tapahtuman ohjelmassa on myös tastingeja, ja lisäksi Korjaamon leffateatterissa esitetään Sideways molempina päivinä.


Ruokapuolesta vastaavat Winon & Pleinin yhteiskeittiö, Way Bakery and Winebar sekä Sicapelle. Wino & Pleinin listalta löytyy esimerkiksi siikaa, kyssäkaalia ja misoa sisältävä herkullinen annos, jota pääsimme maistamaan etukäteen. Muista annoksista kiinnostavalta kuulosti esimerkiksi Way Bakeryn Reuben-leipä... ja monet muut.


Saimme maistaa kolmea tapahtumassa tarjolla olevaa viiniä. Kaikki olivat kreikkalaisen Kamara Wineryn, ja niitä esitteli Dimitrios Kioutsoukis, jonka perhe pyörittää viinitilaa. Viineistä suosikkimme oli Xinomavro-Merlot-Syrah -sekoitus Nimbus Russus. Todella mielenkiintoinen taas oli oranssi retsina Nimbus Ritinitis, jonka pihkaisuus oli miellyttävän lempeää.

Muista näytteilleasettajista kiinnostavia ovat mm. Fiskarsissa vaikuttava Noita Winery ja ruotsalainen siiderimö Fruktstereo, jonka etiketit iskevät suoraan huumorisuoneen.

* * *
Helsinki Natural Wine 2019
Kulttuuritehdas Korjaamo, Töölönkatu 51 A–B
Avoinna pe 22.3. klo 16-23 ja la 23.3. klo 14-23.
Pääsyliput & tastingliput

Lisää alkuviineistä voit lukea Viini-lehden tai Alkon sivuilta.