Monte Ory Rosé 2018

Monte Ory Rosé 2018
DO Navarra, Espanja; 100 % Garnacha; 10,85 €

Tuottaja Bodegas Monte Ory

Maahantuoja Henkell Freixenet Finland Oy

Etiketin mukaan raikas ja hedelmäinen, punaisia marjoja, sitrusta ja yrttejä

Rypäleen mukaan
Garnacha: mausteita, marjoja, makeutta, hilloa, hedelmää, yrttejä, savua, nahkaa, vähän tanniineja

Ruokana kermainen lohipasta

Lyhyesti: mansikkainen ja yrttinen rosee

Kommentit

M: Puuterinpunaiseen vivahtavan roseeviinin tuoksussa on mansikkaa ja kirpeitä punaisia marjoja, karviaista, sitrusta ja välimerellisiä yrttejä. Sen maku on kuiva ja hapokas, mutta hedelmäinen, tuoksussa hallinnut mansikka tuntuu myös maussa muiden tuoksusta tuttujen aromien, vadelman ja pienen suolaisen mineraalisuuden lisäksi. Viinin esittelyssä sen sanottiin olevan Provencen roseiden tyylinen ja se pitää paikkansa, samanlaista kuivaa yrttisyyttä tässäkin viinissä on.

Viini sopi hyvin kermaisen lohipastan kanssa, tosin pastan höysteenä ollut parsa ei ollut aivan nappivalinta. Viinin hapokkuus toimi hyvin rasvaisen kalan ja kerman kanssa, mutta sen mansikkainen tuoksu sai myös haluamaan mansikka-halloumisalaattia tai jotain muuta kesäistä salaattia. Monte Ory Rosé on oikein kiva rosee, joka toimii hyvin sellaisenaan tai vaikkapa ruokajuomana piknikillä. Arvosanaksi se saa +.

J: Vaaleanpunaisen viinin tuoksussa on mansikkaa, raparperia, punaherukkaa ja sitrusta. Maku on hapokas, siinä on tuoksun aromien lisäksi mineraalisuutta ja yrttisyyttä. Jälkimaku on sitruksinen, punaherukkainen ja greippinen. Kokonaisuus on kevyt, mutta hapokkuutta on niin paljon, että viini pärjäsi rasvaiselle lohipastalle. Vaikka viini sopikin kohtuullisen hyvin pastan kanssa, jokin kanaruoka olisi voinut olla parempi valinta viinin seuraksi. Viini voisi mennä myös sellaisenaan seurustelujuomana. Laadukas, kesäinen rosé saa arvosanaksi +.