Ruosniemen panimo Viikate Kuu kaakon yllä A-olut

Takku, kymiläinen jokikissa hyväksyy oluen


Mikä olut?
Viikate Kuu kaakon yllä A-olut (Ruosniemen panimo)
Oluttyyppi: pils
Alkoholia: 5,2 %
Katkeruus:  43 IBU
Väri: 10 EBC
Kantavierre: 11,5 °P
Hinta: 3,79 € K-Supermarket Kampissa

Mitä panimo lupaa?
Pakkasaamun raikas, saksalaisella Hallertau Mittelfrüh -humalalla hunnutettu pils-tyylinen olut, joka pyyhkii janon kartalta kompassin ympäri.

Mitä oluttyyppi lupaa?
Pils(ner) on tšekkiläisestä Pilsenin kaupungista alun perin kotoisin oleva pohjahiivaolut. Pils on yleensä voimakkaasti humaloitu ja väri vaihtelee vaaleasta kullankeltaiseen.

Kommentit

M: Maistuu oluelle.

J: Viikatteen Kuu kaakon yllä -levyn julkaisusta on kulunut tänä vuonna 10 vuotta. Yhtye lähti sen kunniaksi juhlakiertueelle ja julkaisi yhdessä Ruosniemen panimon kanssa tehdyn Kuu kaakon yllä -oluen. Myös Viikatteen pari vuotta sitten lanseerattu Pohjoista viljaa -olut oli tehty yhteistyössä Ruosniemen panimon kanssa. Tällä kertaa oluttyyli on lagerin sijaan pils ja vahvuutta on enemmän.

Olut on sameaa ja väriltään kellertävän kuparinen. Tuoksussa maltaisuus käy Kymellä siltaa kevyehkö ruohoisuus mukanaan. Maltaisuus lähestyy jopa ruisleipäisyyttä. Pehmeä maku jatkaa maltaisilla linjoilla, siinä on myös vähän appelsiininkuorta. Katkeruutta on kohtuullisesti. Jälkimakua hallitsee myöskin mallas, mutta lopulta kevyt greippisyys löytää suuhun kuin routa maahan. Onhan tämä raikas, mutta ei ihan Kouvolan talviaamun raikas. Jos ei ole airoja, joilla soutaa eikä edes hankaimia, niin tätä voi juoda vaikka kesäiltana Kaajärven rannalla. Arvosanaksi annan +.

Kuu kaakon yllä 10 v. -kiertue jatkuu 7.9. asti ja päättyy tietenkin Kouvolaan. Oluen saatavuuden voi tarkistaa Ruosniemen panimon Facebook-sivulta.